Οφέλη από αχλάδι

Αιμορροΐδα Flare Self-Care – Δώδεκα Συμβουλές

Ο πόνος, ο κνησμός και το κάψιμο από αιμορροΐδες σας έχουν κάνει να καθίσετε ανήσυχοι; Εδώ είναι 12 συμβουλές που σίγουρα θα σας φέρουν γρήγορη και ασφαλή ανακούφιση. Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να φροντίσετε τα συμπτώματα απευθείας στο σπίτι σας.

 1. Βοηθά στην υγιεινή: Για να ξεπλύνετε τα υπολείμματα που μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα και πόνο, καθαρίστε σχολαστικά τον πρωκτό με απαλό σαπούνι και μια ροή ζεστού νερού.
 2. Βάλτε το σε πάγο: Για να απαλύνετε το οδυνηρό πρήξιμο, εφαρμόστε μια παγοκύστη ή μια κρύα συσκευασία τζελ απευθείας στην περιοχή του πρωκτού.
 3. Soak Your Sitz Bones: Για μακροχρόνια ανακούφιση από τον πόνο, καθίστε με τα γόνατα ψηλά σε μια μπανιέρα με τρεις ή τέσσερις ίντσες ζεστό νερό. Οι γιατροί συνιστούν να μην κάθεστε περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά τη φορά, αλλά μπορείτε να κάνετε το καθιστό μπάνιο πολλές φορές την ημέρα. Οι περισσότεροι κλινικοί γιατροί δεν συνιστούν την προσθήκη οποιωνδήποτε συστατικών στο νερό του μπάνιου. Ωστόσο, ένα ζεστό λουτρό με αλάτι Epsom, αποτελεσματικό για την ανακούφιση από σοβαρούς μώλωπες και διαστρέμματα, μπορεί να έχει κάποιο όφελος και για τις αιμορροΐδες. Προσθέτοντας ένα τέταρτο έως μισό φλιτζάνι αλάτι στο μπάνιο δεν θα βλάψει τις αιμορροΐδες σας και μπορεί να ανακουφίσει.
 4. Διάταγμα για το δέντρο τσαγιού: Το έλαιο βιταμίνης Ε ή ακόμα και η απλή βαζελίνη που αναμιγνύεται με μια ή δύο σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου ανακουφίζει από τον κνησμό και το κάψιμο των αιμορροΐδων. Εφαρμόστε με καθαρό βαμβακερό απλικατέρ ή δάχτυλο με γάντι. Το έλαιο τεϊόδεντρου δίνει μια ευχάριστη αίσθηση ζεστασιάς χωρίς κάψιμο ή τσούξιμο. Οι αντισηπτικές του ιδιότητες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση της ερεθισμένης αιμορροΐδας καθαρότερη και να προάγουν την ταχύτερη επούλωση.
 5. Cushy Tushy: Για να ελαχιστοποιήσετε τη συμπίεση στις αιμορροϊδικές φλέβες ενώ κάθεστε, φτιάξτε ένα προσωρινό μαξιλάρι για ντόνατ από πετσέτες ή κουβέρτες που τυλίγονται σε ρολό.
 6. Going Commando: Χαντέψτε τα σώβρακα. Φορέστε φαρδιά παντελόνια για να μεγιστοποιήσετε την άνεση και την κυκλοφορία.
 7. Βρείτε μερικές φυτικές ίνες: Για να ανακουφίσετε τη δυσκοιλιότητα που μπορεί να επιδεινώσει τις αιμορροΐδες, πάρτε ένα μαλακτικό κοπράνων που περιέχει φλοιούς ψύλλιο ή αλεσμένο λιναρόσπορο. Ξεκινήστε με ένα κουταλάκι του γλυκού το βράδυ και στη συνέχεια ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Το νερό είναι σημαντικό για την αποφυγή πνιγμού και/ή περαιτέρω δυσκοιλιότητας από τις ίνες. Με επαρκή πρόσληψη νερού, οι φυτικές ίνες θα διογκωθούν, κάνοντας την επόμενη κίνηση του εντέρου μεγαλύτερη αλλά πιο απαλή. Δεν υπάρχει μαλακτικό κοπράνων με ίνες στο σπίτι; Τρώτε φρούτα με φλούδα: αχλάδια, μήλα, σταφύλια.
 8. Ξεπλύνετε λίγο νερό: Για να συνεχίσετε χωρίς δυσκοιλιότητα και να θεραπεύσετε τις αιμορροΐδες σας, πίνετε καθαρά υγρά όλη την ημέρα.
 9. Απλώς Πείτε Όχι: Αποφύγετε ναρκωτικά όπως η κωδεΐνη, η περκοσέτη και η οξυκωδόνη. Παρόλο που ανακουφίζουν τον πόνο αρκετά αποτελεσματικά, είναι διαβόητα για την πρόκληση δυσκοιλιότητας. Η λήψη ναρκωτικών για τον πόνο στις αιμορροΐδες θα καταλήξει να κάνει τα συμπτώματά σας ακόμη πιο άθλια. Έτσι, εάν ο γιατρός σας συνταγογραφήσει ναρκωτικά για τον πόνο των αιμορροΐδων, φροντίστε να ζητήσετε τη συμβουλή του για το τι να πιείτε ή να πάρετε για να ανακουφίσετε τη δυσκοιλιότητα που προκύπτει.
 10. Συνετή ανακούφιση του πόνου: Χρησιμοποιήστε απλή ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin) ή νατριούχο ναπροξένη (Aleve) για να ανακουφίσετε τον αιμορροϊδικό πόνο. Προσοχή: η ιβουπροφαίνη αραιώνει το αίμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτερο αίμα στο χαρτί τουαλέτας κατά τις κενώσεις του εντέρου.
 11. Επιβεβαίωση άσκησης: Αποφύγετε την έντονη κοιλιακή άσκηση κατά τη διάρκεια των εξάρσεων. Αυτά δημιουργούν επίσης κοιλιακή πίεση που συχνά επιδεινώνει τις αιμορροΐδες. Ζητήστε από έναν προσωπικό γυμναστή ή έναν γιατρό για εναλλακτικές προπονήσεις για να διατηρήσετε τους κοιλιακούς σας σταθερούς. Εάν πρέπει να σηκώσετε κάτι βαρύ, ζητήστε βοήθεια. Θυμηθείτε: μην κρατάτε την αναπνοή σας ενώ σηκώνετε – εκπνεύστε! Η εκπνοή στο «ανύψωση» σας εμποδίζει να δημιουργήσετε υπερβολική πίεση στην κοιλιακή σας κοιλότητα που μπορεί να κάνει τις αιμορροΐδες σας να διογκωθούν και να επιδεινωθούν.
 12. Αποφύγετε τα τρεξίματα: Αποφύγετε τη διάρροια κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης αιμορροΐδων: μην παίρνετε καθαρτικά ή πάρα πολλά συμπληρώματα φυτικών ινών. Οι μπανάνες, το ρύζι, το τσάι και οι πατάτες είναι όλα τα τρόφιμα που βοηθούν να σταματήσει η διάρροια.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *