Συνταγές με αχλάδι

Βρεφικές τροφές – – Θρεπτικές τροφές για μωρά

Ένα μωρό πρέπει να λαμβάνει αρκετές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσε να πάρει για να είναι σε φόρμα και υγιές. Όπως συμβουλεύουν οι περισσότεροι παιδίατροι, το μητρικό γάλα είναι καλό για τα μωρά από τη γέννηση έως την ηλικία των 2 ετών. Αυτό γίνεται για να αξιοποιήσει στο έπακρο το θρεπτικό συστατικό και να βοηθήσει το μωρό να παράσχει μια καλή ανοσολογική άμυνα για να απαλλαγεί από ασθένειες. Σε κάποιο σημείο, η μαμά σταματά να παράγει μητρικό γάλα και αυτό είναι αναπόφευκτο. Ωστόσο, μπορεί να βρείτε τρόπους να παρέχετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το μωρό σας χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την τσέπη σας και την υγεία του μωρού σας.

Το πρώτο που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε να ταΐσετε το μωρό σας είναι τρόφιμα με γεύση μπανάνα. Η πρώτη ημίστερη τροφή εισάγεται μεταξύ μωρών 4 μηνών έως 6 μηνών. Μπορείτε να έχετε μια ώριμη μπανάνα σε φέτες και αφήστε το μωρό σας να τη δοκιμάσει. Μπορείτε να πολτοποιήσετε την μπανάνα και να την εισάγετε με μια ποικιλία από άλλα εύκολα εύπεπτα στιγμιαία δημητριακά για το μωρό. Η μπανάνα είναι καλή πηγή βιταμίνης Β6, βιταμίνης C και καλίου. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι καλός προμηθευτής ενέργειας που χρειάζεται το μωρό σας σε καθημερινή βάση.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε βραστές και πουρέ γλυκοπατάτες για το μωρό σας. Εκτός από το ότι είναι αμυλώδεις και χωνεύονται εύκολα όταν πολτοποιούνται, οι γλυκοπατάτες είναι επίσης πλούσιες σε υδατάνθρακες, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και βιταμίνη Β6. Μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ή να το ανακατέψετε με άλλα αρωματικά. Στα μωρά σίγουρα θα αρέσει αυτό το είδος φαγητού αφού είναι νόστιμο και εύκολο στην κατανάλωση.

Τα λαχανικά είναι επίσης σημαντικό μέρος της διατροφής του μωρού. Αν και σε μικρή ποσότητα και σταδιακή εισαγωγή, τα λαχανικά είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών. Το καρότο είναι ένα καλό παράδειγμα λαχανικών που μπορεί να ενσωματωθεί με εύκολα εύπεπτα στιγμιαία δημητριακά για το μωρό. Μπορείτε να έχετε ψιλοκομμένα καρότα πάνω από τα δημητριακά ή μπορείτε επίσης να έχετε τριμμένο μείγμα δημητριακών με πουρέ γλυκοπατάτας.

Μπορείτε να δώσετε στο μωρό σας μία από αυτές τις υπέροχες παιδικές τροφές όπως αβοκάντο, μήλα, αχλάδια και σκουός. Με τον καιρό, μπορείτε επίσης να εντάξετε το ρύζι στη διατροφή του μωρού σας. Αντί για δημητριακά μπορείτε να ενσωματώσετε το φαγητό που αναφέραμε παραπάνω με ρύζι ή βρώμη.

Υπάρχουν επίσης άλλα είδη τροφών φιλικών προς τα μωρά που μπορείτε να δώσετε στα μωρά σας. Απλώς φροντίστε να εφαρμόζετε την αρχή των 4 ημερών όταν εισάγετε νέα τροφή στο μωρό σας. Αυτός είναι ένας τρόπος για να εντοπίσετε ορισμένες τροφικές αλλεργίες που μπορεί να έχει το μωρό σας σε κάποια συγκεκριμένη τροφή.

Αυτές είναι απλές συμβουλές για το πώς να παρέχετε στο μωρό σας θρεπτική τροφή που συνήθως συνιστώνται από ειδικούς. Να έχετε πάντα κατά νου ότι όπως εσείς, έτσι και τα μωρά χρειάζονται αυτές τις τροφές για να παραμείνουν υγιείς και να θρέψουν καθώς μεγαλώνουν.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *