Οφέλη από αχλάδι

Διαβήτης τύπου 2 – Οι καλύτερες πέντε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην υποστήριξη του διαβήτη

Η απόλαυση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες είναι ένα τεράστιο μέρος της υποστήριξης του διαβήτη τύπου 2. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης των υδατανθράκων και μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Όχι μόνο αυτό, αλλά όταν προσθέτετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες στη διατροφή σας, βοηθάτε επίσης στην υποστήριξη της πεπτικής υγείας που είναι κεντρικής σημασίας για τη συνολική υγεία του σώματός σας.

Όταν καταναλώνετε τακτικά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, επιλέγετε επίσης να μείνετε μακριά από συσκευασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα και να επιλέγετε περισσότερα τρόφιμα στην πλήρη και φυσική τους κατάσταση. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα από ένα κουτί δεν τείνουν να περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, καθώς μεγάλο μέρος των φυτικών ινών έχει αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής της παρασκευής “πρόχειρου φαγητού”.

Για να στηρίξετε τα σταθεροποιημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ακολουθούν μερικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας.

5 τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας…

1. Βρώμη σε ρολό. Ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα μπολ πλιγούρι βρώμης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γεμίσετε μια υγιεινή δόση φυτικών ινών. Σε ένα μόνο φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης, θα πάρετε περίπου 8 γραμμάρια φυτικών ινών! Δοκιμάστε να απολαύσετε πλιγούρι βρώμης με μερικά μούρα για πρόσθετη ενίσχυση των φυτικών ινών.

2. Αχλάδια. Αν σας αρέσουν τα φρούτα, δοκιμάστε να προσθέσετε αχλάδια στη διατροφή σας! Τα αχλάδια είναι νόστιμα και περιέχουν περίπου 5,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Τα αχλάδια μπορείτε να τα απολαύσετε ως θρεπτικό σνακ ή ακόμα και να τα ανακατέψετε σε smoothie.

3. Μπανάνες. Οι μπανάνες είναι ένα άλλο φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες που μπορεί να αποτελέσει μια εύκολη και θρεπτική προσθήκη στη διατροφή σας. Θα συσκευάσετε περίπου 4 γραμμάρια φυτικών ινών σε μία μπανάνα και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στη θέση της ζάχαρης ως φυσικό γλυκαντικό.

4. Αβοκάντο. Αυτή η κρεμώδης και πλούσια σε λιπαρά τροφή είναι εξαιρετικά θρεπτική και γεμάτη διαιτητικές ίνες. Στο 1/3 ενός αβοκάντο, θα πάρετε περίπου 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Δοκιμάστε να απολαύσετε ½ αβοκάντο σε φέτες με λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και θαλασσινό αλάτι για ένα υγιεινό σνακ ή προσθέστε λίγο αβοκάντο σε φέτες σε μια σαλάτα.

5. Μπρόκολο. Αυτό το νόστιμο και ευέλικτο πράσινο λαχανικό περιέχει περίπου 5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι! Μπορείτε να ψήσετε μπρόκολο με ελαιόλαδο και σκόρδο για ένα απολαυστικό και πλούσιο σε φυτικές ίνες συνοδευτικό ή να φτιάξετε μια νόστιμη σούπα μπρόκολου με ζωμό από κόκαλα.

Μην υποτιμάτε τη σημασία των φυτικών ινών όταν πρόκειται για την υποστήριξη της συνολικής σας υγείας. Οι φυτικές ίνες παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, γι’ αυτό φροντίστε να λαμβάνετε αρκετά στη διατροφή σας. Αντικαταστήστε τα συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα με τρόφιμα σε όλη τους την κατάσταση που είναι φυσικά πλούσια σε φυτικές ίνες όπως τα πέντε που αναφέρονται παραπάνω. Όχι μόνο θα ωφεληθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, αλλά είναι πιθανό να αισθάνεστε χορτάτοι για πιο εκτεταμένες περιόδους, μειώνοντας την πιθανότητα υπερφαγίας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *