Συνταγές με αχλάδι

Διαφορετικά τρόφιμα που καταναλώνονται στη Νιγηρία και πώς να μαγειρέψετε το ρύζι Jellof

Εδώ είναι η λίστα με τα διαφορετικά φαγητά που καταναλώνονται στη Νιγηρία και πώς να τα μαγειρέψετε. Η Νιγηρία είναι ένα πολύγλωσσο έθνος με περισσότερες από 250 διαφορετικές εθνοτικές ομάδες και φυλές, επομένως τα τρόφιμα της Νιγηρίας διαφέρουν από τη μια φυλή στην άλλη.

Οι Νιγηριανοί τρώνε πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως και δημητριακά, μανιόκα και τα προϊόντα της, φασόλια, αραβόσιτο γιαμ, πατάτες, σιτάρι, σόργο και πολλά άλλα. Οι Νιγηριανοί καταναλώνουν πολλά γλυκά φρούτα, όπως το μάνγκο, το πορτοκάλι, το πόδι, το μήλο, το κεράσι και τα αχλάδια κάθε είδους.

Τα πιο δημοφιλή τρόφιμα στη Νιγηρία είναι το ρύζι και το eba. Το ρύζι θα μπορούσε να γίνει με διάφορες συνταγές, έχουμε τηγανητό ρύζι, ζελέ ρύζι και θα μπορούσε επίσης να μαγειρευτεί λευκό και να καταναλωθεί με στιφάδο. Το Eba είναι ένα υποπροϊόν της μανιόκας, που παρασκευάζεται με το ξεφλούδισμα, τη γείωση, το κοσκίνισμα και το τηγάνισμα της μανιόκας, το eba ονομάζεται επίσης garri και τρώγεται μαζί με διάφορες νιγηριανές σούπες.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας από όλα τα φαγητά που τρώτε στη Νιγηρία; είσαι παντρεμένος με Νιγηριανό και ψάχνεις συμβουλές για το πώς να φτιάχνεις νιγηριανά φαγητά και διαφορετικές νιγηριανές συνταγές;

Ας ξεκινήσουμε με το δεξί πόδι, το ρύζι Jellof είναι η πιο ευρέως καταναλωμένη από όλες τις συνταγές ρυζιού της Νιγηρίας και παρακάτω είναι πώς να φτιάξετε ρύζι ζελοφ

Ας φτιάξουμε ζελέ ρύζι με κοτόπουλο για 5 έως 6 άτομα.

Το συστατικό περιλαμβάνει:

* 3 φλιτζάνια ρύζι,

*Φρέσκιες ντομάτες (πλήρες μεσαίου μεγέθους μπλέντερ) ή ψιλοκομμένες 15 έως 20 μπάλες,

*Κοτόπουλο 1 κιλό

*Αρύκευμα Maggi

* Κάρυ σε σκόνη (1/2 κουταλιά της σούπας)

*καρύκευμα θυμάρι

*Κρεμμύδια 2 μπάλες

*Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Προετοιμασία: βράζετε το ρύζι για περίπου 10 λεπτά, το πλένετε και το αφήνετε στην άκρη, ανακατεύετε ή ψιλοκόβετε τις ντομάτες και αφήνετε στην άκρη, πλένετε το κοτόπουλο με ζεστό νερό και το ζεματίζετε με αλάτι, καρύκευμα maggi, σκόνη κάρυ, θυμάρι και κρεμμύδια (1 μπάλα). Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει για κατανάλωση και μετά ξεχωρίζουμε το κρέας από το νερό, τσιγαρίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη, κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια και επίσης το αφήνουμε στην άκρη.

βάλτε το τηγάνι σας στην κουζίνα και αφήστε το να στεγνώσει, προσθέστε περίπου 200 ml αραχιδέλαιο και αφήστε το να ζεσταθεί, προσθέστε τα κρεμμύδια, ανακατέψτε και προσθέστε τις ντομάτες. Τηγανίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τη γεύση του και μετά προσθέτουμε το νερό από το μαγειρεμένο κρέας και μετά περισσότερο νερό (περίπου 2 με 3 φλιτζάνια), προσθέτουμε μάγκι, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και μετά προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει κατά βούληση (μπορούμε να προσθέτουμε νερό κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει).

Σερβίρουμε με το τηγανητό κοτόπουλο και ένα μπουκάλι κόκα κόλα

Υπάρχουν πολλά άλλα φαγητά που τρώγονται στη Νιγηρία, φαγητά που παρασκευάζονται από άλλα τρόφιμα, όπως το moi-moi, το akara είναι από φασόλια, ενώ το παπ από καλαμπόκι, έχουμε διαφορετικές συνταγές γιαm, έχουμε το κουάκερ γιαμ και θα μπορούσε επίσης να μαγειρευτεί και να καταναλωθεί με στιφάδο. Για μένα, το καλύτερο φαγητό μου είναι η σούπα pounded-yam και egusi, η egusi είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σούπες που τρώγονται στη Νιγηρία, καθώς και η σούπα από πικρό φύλλο, ogbolo, uha και κοτόσουπα.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *