Οφέλη από αχλάδι

Θεραπεία δυσκοιλιότητας για μωρά που θηλάζουν

Αν διαβάσετε τα περισσότερα βιβλία σχετικά με το θηλασμό, δεν είναι πιθανό να βρείτε μια ενότητα για τη δυσκοιλιότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή η πραγματική δυσκοιλιότητα σε ένα μωρό που θηλάζει πλήρως είναι πολύ σπάνια. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι εάν ένα μωρό που θηλάζει έχει δυσκοιλιότητα, κάτι δεν πάει καλά ιατρικά.

Το μητρικό γάλα είναι ένα φυσικό καθαρτικό. Ωστόσο, ένα βρέφος που θηλάζει μπορεί να παρουσιάσει δυσκοιλιότητα λόγω της εισαγωγής τροφών ή φόρμουλας. Ειδικά η φόρμουλα προκαλεί δυσκοιλιότητα. Εάν έχετε αρχίσει πρόσφατα να δίνετε στο μωρό σας γάλα, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τη δυσκοιλιότητα. Η μόνη καλύτερη θεραπεία είναι απλώς περισσότερο μητρικό γάλα.

Αιτίες δυσκοιλιότητας σε μωρό που θηλάζει:

1. Ασθένεια που απαιτεί ιατρική φροντίδα (καλέστε το γιατρό σας!)

2. Κατανάλωση φόρμουλας

3. Αρχικά στερεά

Σημάδια/ορισμός:

1. Η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών ορίζει τη δυσκοιλιότητα ως καθυστέρηση ή δυσκολία στην αφόδευση (κοκκισμός) για περισσότερες από δύο εβδομάδες. Σε ένα νεογέννητο (κάτω των 6 εβδομάδων), το AAFP συνιστά στους γονείς να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους εάν το βρέφος τους είχε λιγότερες από πέντε κενώσεις την εβδομάδα σε διάστημα δύο εβδομάδων

2. Σκληρά, σαν βότσαλο κόπρανα

3. Υπερβολική καταπόνηση και κλάμα από τον πόνο. Κάποιο τέντωμα, γρύλισμα και φασαρία είναι φυσιολογικό. Τα μωρά μαθαίνουν πώς λειτουργεί το σώμα τους. Το γρύλισμα, το τέντωμα και η φασαρία που οδηγεί σε απαλή κίνηση του εντέρου δεν είναι δυσκοιλιότητα και δεν χρειάζεται θεραπεία.

Θεραπεία/θεραπεία για μωρά μικρότερα των 6 μηνών:

1. Εάν θηλάζετε αποκλειστικά, καλέστε αμέσως το γιατρό σας. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι ενός πιο σοβαρού προβλήματος και το μωρό σας πρέπει να αξιολογηθεί από τον επαγγελματία υγείας σας. Η δυσκοιλιότητα μαζί με αδυναμία, ένα αδύναμο κλάμα και μειωμένη κατανάλωση φαγητού μπορεί να υποδηλώνουν αλλαντίαση. Αν και είναι πολύ σπάνιο, αυτή είναι μια απειλητική για τη ζωή διαταραχή και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα.

2. Εάν παρέχατε φόρμουλα ως συμπλήρωμα, αλλά κυρίως θηλάζατε, σταματήστε να δίνετε τη φόρμουλα και θηλάζετε αποκλειστικά. Η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος είναι πολύ ερεθιστική για την κοιλιά και τα έντερα ενός μωρού. Η παροχή μόνο μητρικού γάλακτος θα βοηθήσει να καταπραΰνει αυτόν τον ερεθισμό.

3. Εάν ταΐζετε με γάλα, ξεκινήστε το θηλασμό (εάν το μωρό σας είναι μικρότερο από 2 εβδομάδων) ή ζητήστε τη βοήθεια ενός Διεθνούς Συμβούλου Πιστοποιημένου Γαλουχείου (IBCLC) για να γαλουχήσει εκ νέου. Ακόμα κι αν δεν έχετε θηλάσει ποτέ πριν, το πιο πιθανό είναι να μπορείτε να παράγετε γάλα. Εάν ο θηλασμός δεν είναι απλώς μια επιλογή για εσάς, χρησιμοποιήστε μητρικό γάλα δότη. Μπορείτε είτε να επικοινωνήσετε με μια τράπεζα γάλακτος (αυτό μπορεί να είναι ακριβό) είτε μπορείτε να ζητήσετε από έναν έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας λίγο από το γάλα της.

Ορισμένοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης αποθαρρύνουν τη χρήση μη επεξεργασμένου μητρικού γάλακτος, καθώς μπορεί να εκθέτετε το μωρό σας σε φάρμακα ή ασθένειες μέσω του γάλακτος δότη. Ωστόσο, εάν εμπιστεύεστε αυτό το άτομο και το μωρό του είναι υγιές, πιθανότατα δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική χρήση για το κατεψυγμένο μητρικό γάλα των φίλων που δεν είναι σίγουροι τι να κάνουν με το πλεόνασμα τους. Αν και μπορείτε να δοκιμάσετε μια εναλλακτική φόρμουλα, δεν προέρχονται από ανθρώπινο γάλα, επομένως είναι πιθανό το πρόβλημα να μην λυθεί ή ακόμη και να επιδεινωθεί.

Μωρά άνω των 6 μηνών:

1. Περισσότερο μητρικό γάλα! Εάν βρίσκεστε στη διαδικασία απογαλακτισμού, αυξήστε τον αριθμό των τροφών ανά ημέρα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Υποχωρήστε στο πόση τροφή ή φόρμουλα δίνετε. Επισκεφτείτε έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο για να συζητήσετε τις στερεές τροφές που προκαλούν δυσκοιλιότητα λιγότερο για το μωρό σας.

2. Χρόνος. Συνήθως, η δυσκοιλιότητα υποχωρεί χωρίς καμία βοήθεια από ειδικές τροφές ή φάρμακα. Αν και υπάρχουν μη συνταγογραφούμενες θεραπείες για τη δυσκοιλιότητα, μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν τις χρησιμοποιήσετε. Οι επαναλαμβανόμενες κρίσεις δυσκοιλιότητας μπορεί να είναι σημάδι ενός πιο σοβαρού προβλήματος.

3. Εάν είστε βέβαιοι ότι πρόκειται για δυσκοιλιότητα και έχετε έγκριση από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών αναφέρει ότι «Οι γονείς μπορούν να δώσουν στα βρέφη 1 ουγκιά χυμού που περιέχει σορβιτόλη (όπως δαμάσκηνο, αχλάδι ή μήλο) σε αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας». Αυτό πρέπει να χορηγείται μόνο σε μωρά ηλικίας άνω των 6 μηνών.

4. Ορισμένοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης συνιστούν τη χορήγηση σιροπιού καλαμποκιού για τη δυσκοιλιότητα. Αυτό δεν είναι απαραίτητο καθώς οι άλλες θεραπευτικές επιλογές που αναφέρονται συνήθως θα λειτουργήσουν καλύτερα. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να δώσετε στο μωρό σας σιρόπι καλαμποκιού, βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού σε 2 ουγκιές. από νερό. Μην βάζετε το σιρόπι απευθείας σε φόρμουλα ή αντλούμενο μητρικό γάλα. Το σιρόπι καλαμποκιού δρα τραβώντας νερό στα έντερα και διεγείροντας το έντερο να μετακινήσει τα κόπρανα. Είναι εύκολο να παρακάνετε το σιρόπι καλαμποκιού και να προκαλέσετε διάρροια και ανισορροπία ηλεκτρολυτών. Και τα δύο αυτά προβλήματα μπορεί να είναι επιβλαβή για το μωρό σας.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

http://www.aap.org/publiced/BR_Medicine_OTC.htm

http://www.aafp.org/afp/20060301/849.html

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *