Συνταγές με αχλάδι

Θρεπτικές και υγιεινές χρήσεις του χυμού μήλου

Ο χυμός μήλου είναι καλός ως θρεπτικό ρόφημα, αλλά εξαιρετικός για την αντιμετώπιση της ηπατικής αίσθησης, για την αντιμετώπιση των πεπτικών διαταραχών και για το ξέπλυμα των νεφρών. Πολλές από αυτές τις ιδιότητες που παρέχουν υγεία διατηρούνται στο ξύδι μηλίτη, οπότε αν δεν μπορείτε να προμηθευτείτε μήλα για να προετοιμάσετε το χυμό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο κουταλάκια του γλυκού ξύδι μηλίτη σε ένα ποτήρι νερό.

Εκτός από εξαιρετικό καθαριστικό, η δίαιτα με χυμό μήλου καθαρίζει το αίμα και είναι χρήσιμη για το δέρμα και το συκώτι και ως γενικό τονωτικό. Μετά τον χυμό, το υγρό συχνά οξειδώνεται γρήγορα, επομένως είναι καλύτερο να φυλάσσεται έστω και για λίγο στο ψυγείο. Τα μήλα περιέχουν περίπου 15 θερμίδες ανά ουγγιά (220 KJ ανά 100 γραμμάρια). Οι βιταμίνες που υπάρχουν περιλαμβάνουν C, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νικοτινικό οξύ, καροτίνη, Β6, βιοτίνη και φολικό οξύ.

Υπάρχει λίγο νάτριο και πολύ κάλιο και φώσφορο. Μέχρι τη δεκαετία του 1930 τα μήλα θεωρούνταν μια σημαντική ενδεικνυόμενη πηγή βιταμίνης C. Στη συνέχεια, κάποιος επιστήμονας πραγματοποίησε μερικές αναλύσεις που έδειχναν πολύ χαμηλές ποσότητες βιταμίνης C. Χρειάστηκαν χρόνια για να επανέλθουν τα φτωχά μήλα, όπως ανακάλυψε ο χημικός ήταν εν μέρει αλήθεια.

Η έρευνα μόντεμ δείχνει μια διακύμανση μεταξύ 2,3 mg ανά 100 γραμμάρια (4 oz), στις χειρότερες ποικιλίες, έως 31,8 mg στις καλύτερες.

Αυτά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν Ribston Pippin, Golden Noble, Reinette, Ontario, King of the Pippins, Bramleys, Beauty of Bath, Blenheim Orange, Cox’s και jonathans. Στους φτωχούς παρόχους περιλαμβάνονται οι Rome Beauty, Laxton’s Superb και James Grieve. Γύρω από τη μέση είναι αγαπημένα όπως το Golden Delicious και το Worcester Pearmain.

Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια είναι πιο σημαντικά ως προμηθευτές βιταμίνης C, αλλά τα μήλα, σε αντίθεση με τα εσπεριδοειδή, έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, καθώς και πηκτίνες, μηλικό οξύ και ταννικό οξύ, τα οποία έχουν τη μεγαλύτερη θεραπευτική σημασία για την ομαλοποίηση των εντέρων.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *