Οφέλη από αχλάδι

Καλοκαιρινή θεραπεία που βελτιώνει την όραση για να αυξήσει την υγεία της όρασής σας – Τα οφέλη των αχλαδιών για την υγεία των ματιών

Τα μάτια μας είναι ένα από τα όργανα του σώματος που ανταποκρίνονται πολύ θετικά στη σωστή διατροφή. Ως εκ τούτου, για να προωθηθεί η υγιέστερη όραση είναι απαραίτητο να τρώτε τις σωστές τροφές που είναι καλές για τα μάτια. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε την όρασή μας και να καταπολεμήσουμε ή να μειώσουμε τη συχνότητα εμφάνισης οφθαλμικών ασθενειών που αποτελούν μείζονα ανησυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα καλό παράδειγμα τροφής που συχνά παραβλέπεται όσον αφορά τον ρόλο του στη βελτίωση της υγείας των ματιών είναι το αχλάδι. Τα αχλάδια αποτελούνται από βιταμίνη C, κάλιο και μικρές πηγές άλλων θρεπτικών συστατικών όπως ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 και φυλλικό οξύ για να αναφέρουμε μερικά. Το πιο σημαντικό, όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά της όρασης, αυτό το φρούτο περιλαμβάνει επίσης καροτενοειδή, φλαβονόλες και ανθοκυανίνες. Αυτή η τροφή για τα μάτια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και βιταμίνης C, καθιστώντας την μια από τις πιο υγιεινές τροφές στον κόσμο. Μερικά από τα γενικά οφέλη για την υγεία των αχλαδιών περιλαμβάνουν την καλύτερη υγεία της καρδιάς, την πρόληψη του διαβήτη και την πρόληψη του καρκίνου για να αναφέρουμε μερικά. Επομένως, εδώ είναι μερικοί καλοί λόγοι για να κάνετε τα αχλάδια αναπόσπαστο μέρος της υγιεινής διατροφής σας:

Οφέλη για την όραση των αχλαδιών: Το λεπτό δέρμα των αχλαδιών αποτελείται από φαινολικά φυτοθρεπτικά συστατικά (αυτά ορίζονται ως αντιοξειδωτικά που παρέχουν προστασία από τις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών στα υγιή κύτταρα των ματιών. Αυτή η θρεπτική ιδιότητα αυξάνει την όραση και επίσης καθαρίζει τα νεφρά. Όταν σκεφτόμαστε Σχετικά με τα αχλάδια σκεφτόμαστε ένα νόστιμο φρούτο που μπορούμε να απολαύσουμε ιδιαίτερα σε μια πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού. Ωστόσο, λίγοι από εμάς γνωρίζουν το γεγονός ότι τα αχλάδια αποτελούνται επίσης από φιλικά προς τα μάτια θρεπτικά συστατικά που ονομάζονται καροτενοειδή. Αυτά περιγράφονται ως η μελάγχρωση στα φυτά που δώστε στα φρούτα και στα λαχανικά το πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο ή μωβ χρώμα τους. Το αχλάδι είναι ένα παράδειγμα καλής τροφής για τη βελτίωση της όρασής σας λόγω του γεγονότος ότι ταξινομείται ως καροτενοειδές. Αυτοί οι τύποι τροφών για τα μάτια παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην αύξηση της υγείας της ωχράς κηλίδας στα μάτια, (το τμήμα των ματιών που βρίσκεται στο κέντρο του αμφιβληστροειδούς που μας βοηθά να διαβάζουμε τα ψιλά γράμματα και επίσης οξύνει την όρασή μας).

Καλύτερη υγεία της καρδιάς: Τα αχλάδια αποτελούνται από φυτικές ίνες που συνδέονται με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς μειώνοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα. Ερευνητικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η τακτική κατανάλωση αχλαδιών στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων για καρδιακές παθήσεις κατά 50%. Η περιεκτικότητα σε κάλιο σε αυτή την τροφή για τα μάτια για τη βελτίωση της όρασης βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.

Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα: Το συγκεκριμένο τρόφιμο είναι καλό παράδειγμα τροφής με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη λόγω του γεγονότος ότι θεωρείται φρούτο που αποτρέπει την απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα όταν καταναλώνεται. Επομένως, εάν έχετε ανησυχίες που σχετίζονται με τον διαβήτη ή επιθυμείτε να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, αυτή είναι η ιδανική τροφή για να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτό το τρόφιμο επιβραδύνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων, γεγονός που εμποδίζει επίσης την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Οφέλη για την υγεία του πεπτικού συστήματος: Η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες βοηθά στην καλή πέψη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πλούσια περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες προσθέτει όγκο στην περιεκτικότητα σε τρόφιμα στον πεπτικό σωλήνα και ως εκ τούτου παρέχει καλή αποβολή. Προσθέτει όγκο στα τρόφιμα στα έντερα λόγω της περιεκτικότητάς του σε μη διαλυτές ίνες που σημαίνει ότι μειώνει τα πεπτικά προβλήματα.

Αντικαρκινικές ιδιότητες: Οι ιδιότητες των αχλαδιών για την υγεία είναι τέτοιες που παρέχουν άφθονη ποσότητα αντιοξειδωτικών που έχουν οφέλη για την καταπολέμηση του καρκίνου. Προστατεύουν την υγεία μας καταστρέφοντας αδίστακτα κύτταρα στο σώμα γνωστά ως ελεύθερες ρίζες που τείνουν να καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και να επιτίθενται στα υγιή κύτταρα. Από αυτή την άποψη, τρόφιμα όπως τα αχλάδια έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο για μια ποικιλία διαφορετικών τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.

Αν χρειάζεται να τσιμπολογήσετε ένα νόστιμο φρούτο το καλοκαίρι, τότε, τα αχλάδια είναι μια ιδανική διατροφική επιλογή. Αλλά τα αχλάδια προσφέρουν πολλά περισσότερα από μια νόστιμη επιλογή σε φαγητά ιδανικά για καλοκαιρινά σνακ, αλλά παρέχουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με πολλούς τομείς της γενικής υγείας και της υγείας των ματιών σας. Τελικά, μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία της όρασής σας και να κάνετε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να επιτύχετε τη μέγιστη υγεία, συμπεριλαμβάνοντας τα αχλάδια στη διατροφή σας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *