Καλλιέργεια αχλαδιών

Κορυφαίες 5 γραφικές διαδρομές στην Ινδία

Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο γραφικές διαδρομές στην Ινδία! Μια βόλτα σε αυτά τα πιο όμορφα τοπία στην Ινδία, είναι μια περιπέτεια που θα θυμάστε πάντα στη ζωή σας.

1. Ο αυτοκινητόδρομος Manali-Leh:

Μια άλλη όμορφη διαδρομή είναι από το Manali στο Leh. Η εθνική οδός Leh προσφέρει στους εξερευνητές μια συγκίνηση ήρεμης περιπέτειας και απόλαυσης. Ο δρόμος διέρχεται από πέντε περάσματα μεγάλου υψομέτρου. Τα σημεία είναι υπέροχα και γεμάτα φυσική ομορφιά και σκηνές που περικλείουν την κοιλάδα. Ο δρόμος με υψόμετρο 13.000 ποδιών είναι ανοιχτός μεταξύ των μηνών Ιουνίου έως τα μέσα Οκτωβρίου. Καλύτερο να επισκεφθείτε το καλοκαίρι.

2. Χάρσιλ:

Το Harsil είναι μια μικρή πόλη και μια περιοχή καντούνι στο Uttaranchal. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Bhagirathi κατά τη διέλευση στο ινδουιστικό προσκύνημα, Gangotri, στην περιοχή Uttarkashi της πολιτείας Uttarakhand. Εκτός από ένα υπέροχο γραφικό σημείο παραθεριστών, το Harsil είναι επίσης μια πολύ γνωστή γη καλλιέργειας της Apple. Τοποθετημένο σε υψόμετρο 2800 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, απέχει μόλις 25 χλμ. από το Γανγκότρι, την προέλευση του ιερού Γάγγη. Μια διαδρομή μέσα από τους λόφους και τις κοιλάδες κατά μήκος του ποταμού Bhagirathi είναι απλά εκπληκτική. Το καλύτερο για επίσκεψη με την οικογένεια.

3. Lahaul – Spiti – Kinnaur:

Το Lahaul και το Spiti είναι δύο απομακρυσμένες κοιλάδες της HP που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Ινδο-Θιβέτ. Είναι μια τεράστια περιοχή με ψηλά βουνά και στενές κοιλάδες που περιβάλλεται από το Ladakh προς τα βόρεια, το Θιβέτ προς τα ανατολικά, το Kinnaur προς τα νοτιοανατολικά και την κοιλάδα Kullu προς τα νότια. Ο δρόμος Lahaul – Spiti κάνει μια γοητευτική διαδρομή. Το Lahaul βρίσκεται στη μέση μιας ομάδας ψηλών βουνών και παγετώνων που πέφτουν.

Οι ποταμοί Chandra και Bhaga πηγάζουν από το Baralacha La και κινούνται μέσα από τις κοιλάδες που έχουν πάρει το όνομά τους. Αυτό το μέρος βρίσκεται στη διασταύρωση των Manali-Leh και Lahaul – Spiti. Η κοιλάδα βρίσκεται σε υψόμετρο 2.745 μέτρων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αποδράσεις σας καθώς το καλοκαίρι είναι δροσερό και υπέροχο εδώ. Η ιδανική διάρκεια για να επισκεφθείτε τις κοιλάδες είναι από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

4. Το Jeep Safari στο Garhwal:

Το Garhwal, ένα μέρος δημοφιλές για τα χιονισμένα βουνά του, τα αγροκτήματα, το κρύο κλίμα και ένα μέρος από τα καλύτερα γραφικά σημεία της Ινδίας. Ολόκληρη η κοιλάδα του Garhwal σας προσφέρει μια εκπληκτική απόδραση από την πολυσύχναστη ζωή της πόλης. Μια βόλτα με Jeep σε ένα από τα γνωστά ινδουιστικά ιερά, το Badrinath, είναι μια μοναδική εμπειρία. Οδηγήστε μέσα από το λευκό κάλυμμα που καλύπτει το πάνω τμήμα της κοιλάδας Garhwal σε ένα άλλο διάσημο σημείο ταξιδιού που ονομάζεται Auli. Είναι εξαιρετικά δημοφιλές ως σημείο χειμερινών σπορ. Τα τελεφερίκ στο Auli θα δώσουν μια αερομεταφερόμενη θέα ολόκληρης της κοιλάδας που καλύπτεται από χιόνι.

5. Σίμλα-Ναρκάντα:

Η Σίμλα, η οποία αναφέρεται ως «Βασίλισσα των Λόφων», είναι διάσημη για τις χιονοπτώσεις της Πρωτοχρονιάς. Η Narkanda είναι μια πόλη στο Himachal Pardesh που αναφέρεται ως το καλάθι με φρούτα καθώς εδώ καλλιεργούνται διάφορα φρούτα όπως αχλάδι, μήλο και κεράσι. Εντοπίζετε αβίαστα δοχεία και χαρτοκιβώτια με φρούτα κατά μήκος της διαδρομής. Οι νύχτες των Ιμαλαΐων συναρπάζουν στο πλήρες μεγαλείο τους με τον ήλιο να διαχέει τις αποχρώσεις του κόκκινου, του ρουμπινιού, του πορτοκαλί και του βιολετί στον ορίζοντα. Η καλύτερη εποχή για να οδηγήσετε σε αυτό το μέρος είναι τον Μάιο και τον Ιούνιο. Απέχει περίπου 440 χλμ. από το Δελχί.

Να είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε σε αυτές τις διαδρομές κάποια στιγμή και να ζήσετε μια εμπειρία μιας ζωής!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *