Συνταγές με αχλάδι

Πώς μπορείτε να αυξήσετε το μεταβολισμό μετά τη βουλιμία

Η βουλιμία είναι μια πιθανώς κρίσιμη διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται για περιόδους μη ελεγχόμενης κατανάλωσης τροφής. Τα φαγοπότι συνοδεύονται από ανθυγιεινό καθαρισμό από ό,τι τρώγεται. Οι τεχνικές κάθαρσης μπορεί να περιλαμβάνουν υπερβολική δραστηριότητα, ακατάλληλη χρήση διουρητικών ή καθαρτικών, γρήγορη ή αυτοπροκαλούμενη παλινδρόμηση. Μία από τις πολυάριθμες αρνητικές επιπτώσεις της βουλιμίας είναι ο μειωμένος μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας. Επομένως, καίτε μικρότερη ποσότητα θερμίδων όταν βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό λειτουργεί ενάντια στις πρωτοβουλίες μείωσης βάρους. Ένα μέρος της ανάρρωσης από τη βουλιμία είναι η διαιτητική θεραπεία, όπου μιλάτε με έναν διαιτολόγο για να μάθετε για τη διατροφή και να αρχίσετε να βελτιώνετε το μεταβολισμό σας για να εκπληρώσετε τους στόχους σας για καύση λίπους με υγιεινό τρόπο.

• Καταναλώστε μικρότερες, τακτικές μερίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η πλειοψηφία των ανθρώπων διαπράττει το λάθος να περιορίσουν τις θερμίδες και να παραλείψουν καθημερινά γεύματα, ειδικά το πρωινό γεύμα. Η έλλειψη καθημερινών γευμάτων και ο περιορισμός των θερμίδων μειώνουν πραγματικά τον μεταβολισμό και σταματούν τη μείωση του βάρους. Ξεκινήστε κάθε μέρα με ένα υγιεινό πρωινό γεύμα που περιέχει τρόφιμα που προσφέρουν ενέργεια και σας βοηθούν να αισθάνεστε ικανοποιημένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μερικά παραδείγματα υγιεινών τροφών για το πρωινό είναι το τοστ σιταριού, το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και τα ασπράδια αυγών. Πάντα να καταναλώνετε μικρότερες μερίδες που περιέχουν τον κατάλληλο αριθμό θερμίδων για το προτιμώμενο σωματικό σας βάρος, το ύψος, την ηλικία, το επίπεδο δραστηριότητας και τη σωματική διάπλασή σας. Προσθέστε υγιεινά πιάτα όπως ένα μήλο, ένα αχλάδι ή τυρί με κορδόνια με χαμηλά λιπαρά.

• Συμπεριλάβετε την αερόβια άσκηση υψηλής έντασης στη ρουτίνα προπόνησής σας. Το υψηλότερο επίπεδο πλαισίου έντονης δραστηριότητας ανεβάζει τον μεταβολισμό σας για πολλές ώρες. Όταν το σύστημά σας λειτουργεί για να παρέχει στο αίμα σας οξυγόνο και να μειώνει τη θερμοκρασία σας, ξοδεύει ενέργεια.

• Το body building είναι μια άλλη επιλογή προπόνησης που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού. Λειτουργεί ακόμη και όταν κοιμάστε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επικεντρωθείτε στις προπονήσεις οικοδόμησης σώματος που επηρεάζουν τους μεγαλύτερους μύες σας. Ο βελτιωμένος μυϊκός ιστός αυξάνει επιπλέον τον μεταβολισμό αυξάνοντας την ποσότητα των ενζύμων που απαλλάσσουν το λίπος.

• Καταναλώστε παγωμένα ποτά, ειδικά νερό. Μαζί με τη λίπανση και την ενυδάτωση, το νερό διευκολύνει την απορρόφηση των τροφών. Εάν πίνετε οτιδήποτε παγωμένο, το σύστημά σας πρέπει επίσης να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια για να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας.

• Εκτελέστε ρουτίνες ασκήσεων χαλάρωσης για να μειώσετε την ένταση του άγχους σας. Οι αισθήσεις άγχους και νευρικότητας έχουν ως αποτέλεσμα μια φλεγμονώδη αντίδραση στο σώμα σας. Μια φλεγμονώδης αντίδραση μειώνει την πέψη της τροφής και τον μεταβολισμό. Δοκιμάστε ρουτίνες άσκησης βαθιάς αναπνοής, γράφοντας σε ένα ημερολόγιο ή δραστηριότητα για να μειώσετε το άγχος και το στρες για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *