Οφέλη από αχλάδι

Συννεφιασμένος χυμός μήλου: Η πιο υγιεινή επιλογή

Η εμφάνιση δεν είναι το παν και αυτό ισχύει και για τον χυμό μήλου! Ακριβώς επειδή το σαφές μπορεί να είναι «ομορφότερο» δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο για εσάς.

Ας δούμε τα γεγονότα.

Ο χυμός μήλου προφανώς φτιάχνεται από μήλα. Αυτό είναι αδιανόητο. Όμως, αυτό που είναι σημαντικό είναι το πώς παράγεται που κάνει τη διαφορά στα οφέλη για την υγεία.

Τα μήλα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε μια διαδικασία στην παραγωγή χυμού που θα διατηρήσει αυτά τα θρεπτικά οφέλη.

Ο χυμός μήλου προέρχεται από τη σύνθλιψη ή το πάτημα των μήλων. Στη συνέχεια διηθείται για να αφαιρεθεί η πηκτίνη και άλλα στερεά. Μόλις γίνει αυτό συνήθως παστεριώνεται. Ενώ αυτό μπορεί να κάνει τον χυμό να φαίνεται πιο ελκυστικός, στην πραγματικότητα μειώνει σημαντικά την αξία των πλεονεκτημάτων του για την υγεία.

Ο νεφελώδης ή ακατέργαστος χυμός μήλου περιέχει τετραπλάσιες πολυφαινόλες από τον καθαρό ανταγωνιστή του. Τι είναι οι πολυφαινόλες μπορείτε να ρωτήσετε; Οι πολυφαινόλες είναι ένας συγκεκριμένος τύπος αντιοξειδωτικού που προέρχεται από ορισμένα τρόφιμα.

Εάν δεν έχετε ζήσει σε σπήλαιο, πιθανότατα γνωρίζετε ότι τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικό να τα έχουμε στη διατροφή μας, καθώς συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των κινδύνων καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Αυτό γεννά το ερώτημα, αν είναι τόσο υπέροχα, γιατί αφαιρούνται όταν υποβάλλεται σε επεξεργασία ο χυμός μήλου.

Εδώ είναι κάτι άλλο που ίσως δεν γνωρίζετε. Ο χυμός μήλου, το θολό είδος, μπορεί να σας βοηθήσει αν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα! Εάν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, πίνετε τουλάχιστον 3-4 ποτήρια θολό χυμό μήλου την ημέρα για μερικές ημέρες μέχρι να φύγει το πρόβλημα στην τουαλέτα!

Αν νομίζετε ότι είναι επίμονο και έχετε δυσκοιλιότητα για αρκετές ημέρες, δοκιμάστε να το αναμίξετε με χυμό δαμάσκηνου. Στη συνέχεια, σταθείτε δίπλα. Θα ήταν καλή ιδέα να το κάνετε όταν είστε σπίτι και όχι στο γραφείο! Αν δεν σας αρέσει ο χυμός δαμάσκηνου, δοκιμάστε τον χυμό αχλαδιού. Χρειάζεται να το πίνετε μόνο δύο φορές την ημέρα για αποτελέσματα.

Όταν στο κατάστημα αγοράζετε χυμό μήλου, να θυμάστε ότι πιο όμορφο δεν σημαίνει απαραίτητα πιο υγιεινό. Ομολογουμένως, όταν ο χυμός φιλτράρεται έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, γεγονός που μπορεί να είναι ελκυστικό για τον καταναλωτή, αλλά, εάν ο στόχος σας είναι η καλή υγεία, τότε σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε θολό για τα καλύτερα οφέλη του χυμού μήλου.

Μερικά από τα πιο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και φυτοθρεπτικά συστατικά χάνονται με την επεξεργασία. Όσο λιγότερο χειραγωγείται το φαγητό τόσο καλύτερα είναι για εσάς.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *