Συνταγές με αχλάδι

Σχεδιασμός εκδήλωσης: Μάρκετινγκ Τοπικών Τροφίμων

Η χορηγία μιας τοπικής εκδήλωσης τροφίμων στην κοινότητά σας μπορεί όχι μόνο να δείξει τη δέσμευσή σας στους τοπικούς καλλιεργητές και παραγωγούς τροφίμων, αλλά μπορεί να είναι ένας κερδοφόρος τρόπος να φέρετε κοντά το κοινό και να παρέχετε την απαιτούμενη δημοσιότητα για την επιχείρηση, τη φιλανθρωπία ή τον δήμο σας. Καθώς το καλοκαίρι γυρίζει προς το φθινόπωρο, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων, όπως δείπνα συγκομιδής, αγορές αγροτών και φεστιβάλ αργά το καλοκαίρι. Εποχιακές εκδηλώσεις όπως αυτές προσφέρουν πολλές ιδέες για τοπικό μάρκετινγκ τροφίμων.

Μια καλά προγραμματισμένη τοπική εκδήλωση φαγητού έχει 3 βασικά στοιχεία επιτυχίας:

  1. Γνωρίστε το θέμα της εκδήλωσής σας και μείνετε σε αυτό!
  2. Προωθήστε πλήρως την εκδήλωσή σας
  3. Μείνετε εντός του προϋπολογισμού σας

Γνωρίστε το θέμα της εκδήλωσής σας και μείνετε σε αυτό!

Η συνεπής παρουσίαση του θέματος της εκδήλωσής σας είναι το κλειδί της επιτυχίας. Το θέμα σας πρέπει να αντιπροσωπεύεται από το φαγητό που σερβίρεται, τη διακόσμηση, τη μουσική και την ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, μια γιορτή του Φθινοπωρινού Τρύγου θα μπορούσε να παρουσιάσει τοπικές κολοκύθες, αχλάδια και μήλα σε παραδοσιακές πίτες και βούτυρα. Θυμηθείτε ότι ο σκοπός σας είναι να πουλάτε τοπικά τρόφιμα, τοπικές πατάτες, γλυκοπατάτες, σκουός και κρεμμύδια θα πρέπει να εμφανίζονται ως βασικά συστατικά στα παραδοσιακά δείπνα συγκομιδής του φθινοπώρου. Έχοντας στη διάθεσή τους τις συνταγές για τους πελάτες θα τους ενθαρρύνει να αγοράσουν τα υλικά και να φτιάξουν τα πιάτα στο σπίτι. Ελκύστε οπτικά τους πελάτες σας με παραδοσιακή διακόσμηση με θέμα τη συγκομιδή με καλαμπόκι, κολοκύθες και κολοκύθες. Η έντονη μουσική θα ολοκληρώσει την εκδήλωση και θα προσφέρει μια διασκεδαστική και ζωντανή ατμόσφαιρα.

Αν και αυτό το παράδειγμα μπορεί να φαίνεται απλό, έχω πάει σε αρκετές εκδηλώσεις όπου η παρουσίαση ήταν ασυνεπής και το θέμα χάθηκε. Για παράδειγμα, μια εκδήλωση hoedown δεν πρέπει να προσφέρει μουσική από την τοπική εκκλησιαστική χορωδία. Ενώ η χορωδία μπορεί να είναι εξαιρετική και ο τραγουδιστής μπορεί να είναι η σύζυγός σας, ο τόνος που δίνει η μουσική δεν συνάδει με το θέμα. Το μήνυμά σας θα χαθεί στην αντιφατική παρουσίαση και οι πελάτες μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους. Συγκριτικά, μια καλή θεματική εκδήλωση θα κάνει τους πελάτες σας να μιλήσουν θετικά! Θα διαδοθεί είδηση ​​για την εκδήλωσή σας και την τοπική σας επιχείρηση λιανικής πώλησης τροφίμων.

Προωθήστε πλήρως την εκδήλωσή σας

Μια εκδήλωση με καλή παρουσία είναι μια εκδήλωση που προωθείται σωστά. Ενώ μια τοπική εκδήλωση φαγητού επικεντρώνεται στην κοινότητά σας, μια κατάλληλα προωθούμενη τοπική εκδήλωση τροφίμων μπορεί να προσελκύσει νέους πελάτες από γειτονικές κοινότητες. Θα πρέπει να προωθήσετε την εκδήλωσή σας νωρίς και να την προωθείτε συχνά!

Οι πρώτες αποφάσεις προώθησης που πρέπει να ληφθούν είναι το όνομα της τοπικής εκδήλωσης φαγητού, η ημερομηνία και το θέμα. Μόλις πάρεις αυτές τις αποφάσεις, πήγαινε μαζί τους και μην κοιτάς πίσω! Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες σε κάθε τυπωμένο διαφημιστικό έντυπο, στον ιστότοπό σας και στα δελτία τύπου σας. Επίσης, σκεφτείτε να πουλήσετε εμπορεύματα εκδηλώσεων, όπως μπλουζάκια και τσάντες και επικοινωνήστε με τον πωλητή σας.

Τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν από την εκδήλωση, ξεκινήστε τις προσφορές σας στο κατάστημα. Φτιάξτε ελκυστικά πανό ή αφίσες και εμφανίστε τα σε περίοπτη θέση σε βασικές τοποθεσίες γύρω από τη γειτονιά, την επιχειρηματική σας περιοχή και τα κοινοτικά κέντρα. Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης λιανικής, η εκτύπωση φυλλαδίων μπορεί να είναι ένα φθηνό διαφημιστικό εργαλείο που μπορείτε να βάλετε στην τσάντα αγορών κάθε πελάτη. Δηλώστε ξεκάθαρα τις πληροφορίες της εκδήλωσής σας στα φυλλάδια ή στις προσκλήσεις σας! Ακολουθούν ορισμένες παγίδες που μπορούν να αποφευχθούν, τις οποίες μπορείτε να αντιμετωπίσετε με καλό σχεδιασμό και διόρθωση:

  • Η πρόσκλησή σας πρέπει να αντιπροσωπεύει την εκδήλωση. Εάν πρόκειται για πάρτι, βεβαιωθείτε ότι η πρόσκληση ή το φυλλάδιό σας είναι διασκεδαστικό, φιλόξενο και εντυπωσιακό! Μια πρόσκληση για μία εκδήλωση εστάλη ταχυδρομικά σε 200+ πιθανούς καλεσμένους σε έναν επαγγελματικό φάκελο. Η εικασία μας είναι ότι για πολλούς, έμοιαζε με ένα άλλο κομμάτι ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και αγνοήθηκε. Μόνο 30+ άτομα ήταν παρόντες.

  • Διευκολύνετε τους επισκέπτες να εντοπίσουν την εκδήλωσή σας! Ένα ελκυστικό φυλλάδιο που διαφημίζει την εκδήλωσή σας είναι εξαιρετικό, αλλά αναποτελεσματικό εάν δεν περιλαμβάνει τη διεύθυνση όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή σας. Η συμπερίληψη ενός χάρτη στην όψη του φυλλαδίου είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για τους καλεσμένους σας. Μια εκδήλωση που συμμετείχε πρόσφατα είχε υπολογίσιμες παρουσίες επειδή, αν και οι πολλοί χορηγοί σημειώθηκαν στο φυλλάδιο της εκδήλωσης, η τοποθεσία υποδοχής δεν ήταν!

  • Εάν χρηματοδοτείτε μια εκδήλωση παροχών, αναφέρετε με σαφήνεια τη φιλανθρωπική οργάνωση ή τον οργανισμό αποδέκτη στο διαφημιστικό σας υλικό. Ακόμη και η ακούσια παραπλάνηση των καλεσμένων σας μπορεί να οδηγήσει σε κακό τύπο και κακή φήμη στην κοινότητά σας. Σε ένα δείπνο συγκομιδής που διοργανώθηκε από μια βιολογική φάρμα, ένα πανό έγραφε ξεκάθαρα: «Υποστηρίξτε τους ντόπιους αγρότες σας στο [this dinner]Ωστόσο, τα έσοδα στην πραγματικότητα πήγαν σε ένα διεθνές κίνημα τροφίμων.

  • Εάν θα πουλάτε εμπορεύματα στην εκδήλωσή σας, βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες περιλαμβάνονται επίσης σε διαφημιστικά φυλλάδια και δελτία τύπου! Ορισμένα δείπνα συγκομιδής έχουν μια σημαντική τιμή εισιτηρίου μόνο για να τα παρακολουθήσετε. Μη συνειδητοποιώντας ότι θα υπήρχαν εμπορεύματα για αγορά, πολλοί επισκέπτες δεν έφεραν επιπλέον μετρητά ή πιστωτικές κάρτες και οι πωλήσεις χάθηκαν.

Ζητήστε από γειτονικές τοπικές επιχειρήσεις να αναρτήσουν αφίσες που θα διαφημίζουν την εκδήλωσή σας. Να θυμάστε ότι οι επιχειρήσεις που τραβάει η εκδήλωσή σας στην κοινότητα τους ωφελούν επίσης! Θα χαρούν να ικανοποιήσουν το αίτημά σας.

Δύο έως τρεις εβδομάδες πριν από την εκδήλωση, εκδώστε ένα δελτίο τύπου στην τοπική εφημερίδα σας και σε εκείνες στις γύρω κοινότητες. Ζητήστε από την εφημερίδα να δημοσιεύσει αυτήν την ανακοίνωση δύο εβδομάδες και μία εβδομάδα πριν από την ημερομηνία της εκδήλωσης. Οι εφημερίδες έχουν συχνά μια ειδική ενότητα Πέμπτης που επισημαίνει τα επερχόμενα γεγονότα του Σαββατοκύριακου. Αυτό είναι το καλύτερο εργαλείο για να προσεγγίσετε εκείνα τα άτομα που μπορεί να μην έχουν βρεθεί ποτέ στο κατάστημα λιανικής ή στην κοινότητά σας!

Μείνετε εντός του προϋπολογισμού σας

Να θυμάστε πάντα ότι ο σκοπός της χορηγίας μιας τοπικής εκδήλωσης τροφίμων είναι να κερδίσετε χρήματα και να προωθήσετε την εταιρεία ή τον οργανισμό σας. Ενώ τα παράπλευρα οφέλη από την προώθηση της καλής θέλησης και την ενθάρρυνση του πνεύματος της κοινότητας σίγουρα υπάρχουν, αυτά τα στοιχεία από μόνα τους δεν κρατούν τις πόρτες σας ανοιχτές!

Κόστος: Η πρώτη οικονομική απόφαση που πρέπει να ληφθεί είναι ο προϋπολογισμός σας. Ο προϋπολογισμός σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτομερής, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του φαγητού, της ψυχαγωγίας, της διακόσμησης, του διαφημιστικού υλικού και των αδειών του δήμου. Καταιγισμός ιδεών με τους συναδέλφους σας για να αποτυπώσετε όλα τα πιθανά κόστη που σχετίζονται με την εκδήλωσή σας και, στη συνέχεια, αφήστε τα στα χαρτιά.

Πωλήσεις: Στη συνέχεια, καθορίστε τις άμεσες πωλήσεις που προκύπτουν από την εκδήλωσή σας. Θα χρεώσετε ένα τέλος για τη διασκέδαση; Πουλάτε έτοιμο φαγητό; Θα πωλούνται μπλουζάκια, τσάντες ή κάρτες σημειώσεων; Υπολογίστε τις αναμενόμενες πωλήσεις για κάθε είδος μεταπώλησης και συγκρίνετε το με το κόστος σας. Να είστε ρεαλιστές με τις προβλέψεις σας – ένας εύκολος τρόπος για να προβλέψετε τις πωλήσεις είναι να υπολογίσετε τον αριθμό των ωρών που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση πολλαπλασιαζόμενη επί τον μέσο αριθμό προϊόντων που περιμένετε να πουλήσετε σε μια ώρα. Για παράδειγμα, μια εκδήλωση τεσσάρων ωρών x ένα μπλουζάκι πωλείται κάθε 10 λεπτά = 24 μπλουζάκια που πωλούνται. Εάν το μεικτό περιθώριο κέρδους σας (τιμή πώλησης μείον το κόστος μπλουζών) είναι 4,00 $ ανά μπλουζάκι, θα κερδίσετε 96,00 $ από τις πωλήσεις μπλουζών για να καλύψετε άλλα έξοδα εκδήλωσης.

Οι πωλήσεις σας καλύπτουν το κόστος σας; Εάν όχι, μην αρχίσετε να εξαλείφετε βασικά στοιχεία της εκδήλωσής σας. Γίνετε δημιουργικοί και εξετάστε τις επιλογές χρηματοδότησης. Επικοινωνήστε με άλλες τοπικές επιχειρήσεις και προσφέρετέ τους διαφημιστικό χώρο στην εκδήλωσή σας με αντάλλαγμα να συμπληρώσουν το κόστος ψυχαγωγίας. Ζητήστε από τον τοπικό σας εκτυπωτή δωρεάν φυλλάδια εκδηλώσεων σε αντάλλαγμα για μια δωρεάν διαφήμιση στο ενημερωτικό δελτίο του καταστήματός σας. Προωθήστε ένα τοπικό εστιατόριο στο εμπόριο για μια δωρεάν επίδειξη σεφ στις εγκαταστάσεις. Το cross selling είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παραμείνετε εντός του προϋπολογισμού σας, αλλά παρόλα αυτά να προσφέρετε μια πλήρως θεματική εκδήλωση με καλή χορηγία.

Η διαχείριση αυτών των τριών στοιχείων θα προσφέρει ένα αποδεδειγμένο, επιτυχημένο πλαίσιο για τον προγραμματισμό της εκδήλωσής σας. Μόλις φτάσει η μέρα, διασκεδάστε και απολαύστε το δικό σας τοπικό φαγητό. Δούλεψες σκληρά για αυτό!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *