Καλλιέργεια αχλαδιών

Σύκο – Ο φυσικός τρόπος για καλή υγεία

Το σύκο κατέχει υψηλή θέση μεταξύ των καρπών. Μαλακό, γλυκό και κουτάβι, αυτό το νόστιμο φρούτο προάγει την υγεία. Είναι ένας κούφιος καρπός σε σχήμα αχλαδιού, με ζαχαρούχο πολτό και μεγάλο αριθμό μικρών σπόρων χρυσού χρώματος που κολλάνε στο τοίχωμα της κοιλότητας. Είναι μεταβλητό σε μέγεθος και χρώμα. Τα ώριμα φρέσκα φρούτα είναι ζουμερά, υγιεινά και νόστιμα. Ωστόσο, επειδή είναι εξαιρετικά ευπαθές, αν πωληθεί στις παγκόσμιες αγορές στην ξηρή του μορφή.

Προέλευση και διανομή

Το σύκο είναι ιθαγενές της Μικράς Ασίας και εξαπλώθηκε νωρίς στην περιοχή της Μεσογείου. Είναι φυτό εξαιρετικά αρχαίας καλλιέργειας και καλλιεργήθηκε στην Αίγυπτο γύρω στο 4.000 π.Χ. Χρησιμοποιείται ως κύρια τροφή στις μεσογειακές χώρες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι κύριες περιοχές καλλιέργειας σύκων στην Ινδία είναι το Πούνε στη Μαχαράστρα, το Σριρανγκαπάτναμ στην Καρνατάκα, το Λάκνοου στο Ούταρ Πραντές και τμήματα του Γκουτζαράτ.

Αξία τροφίμων

Μια ανάλυση του φρέσκου σύκου δείχνει ότι περιέχει καλή ποσότητα υγρασίας και λίγη πρωτεΐνη, λίπος και υδατάνθρακες. Το ξερό σύκο έχει υψηλή θρεπτική αξία. Το πιο σημαντικό διατροφικό του στοιχείο είναι η ζάχαρη που αποτελεί το 51 έως 74 τοις εκατό του συνόλου των φρούτων. Μπορεί να ληφθεί με διάφορους τρόπους, είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα τρόφιμα που εμπλουτίζουν την διατροφική τους αξία. Όταν λαμβάνεται με λευκό αλεύρι, αφαιρεί μεγάλο μέρος της δυσκοιλιότητας του. Συνδυάζεται πολύ καλά με το γάλα. Τα σύκα χρησιμοποιούνται συχνά για την παρασκευή κέικ και μαρμελάδων. Γίνονται και πουτίγκα.

Φυσικά οφέλη και θεραπευτικές ιδιότητες

Πολλές φαρμακευτικές αρετές έχουν αποδοθεί στο σύκο. Θεωρείται επανορθωτική τροφή που βοηθά στη γρήγορη ανάρρωση μετά από παρατεταμένη ασθένεια. Αφαιρεί τη σωματική και πνευματική καταπόνηση και δίνει στο σώμα ανανεωμένο σθένος και δύναμη. Είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό για τα αδύναμα άτομα που υφίστανται ρωγμές στα χείλη, τη γλώσσα και το στόμα.

Δυσκοιλιότητα

Λαμβάνεται είτε φρέσκο ​​είτε αποξηραμένο, το σύκο θεωρείται αξιόπιστο καθαρτικό λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε κυτταρίνη και της σκληρής φλούδας του. Οι μικροσκοπικοί σπόροι του καρπού έχουν την ιδιότητα να διεγείρουν τις περισταλτικές ή κυματοειδείς κινήσεις των εντέρων που διευκολύνουν την εύκολη εκκένωση των κοπράνων και κρατούν το πεπτικό κανάλι καθαρό.

Αιμορροϊδές

Λόγω της καθαρτικής του ιδιότητας, το σύκο είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για τους σωρούς. Δύο ή τρία αποξηραμένα σύκα πρέπει να μουλιαστούν σε κρύο νερό σε ένα ποτήρι εμαγιέ το βράδυ αφού τα καθαρίσετε καλά με ζεστό νερό. Πρέπει να ληφθούν το επόμενο πρωί. Τα σύκα πρέπει να λαμβάνονται με παρόμοιο τρόπο το βράδυ. Αυτό θα αφαιρέσει την καταπόνηση στα κόπρανα και έτσι θα αποτρέψει την προεξοχή του πρωκτού. Οι σωροί θα θεραπευτούν με την τακτική χρήση σύκων με αυτόν τον τρόπο για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.

Ασθμα

Τα σύκα θεωρούνται ευεργετικά στη θεραπεία του άσθματος. Οι φλεγματικές περιπτώσεις βήχα και άσθματος αντιμετωπίζονται με επιτυχία με τη χρήση τους. Παρέχει άνεση στον ασθενή με την παροχέτευση του

φλέγμα.

Σεξουαλική αδυναμία

Τα σύκα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευεργετικά στη θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας. Μπορούν να συμπληρωθούν με άλλα ξηρά φρούτα όπως αμύγδαλα και ξηρούς χουρμάδες μαζί με βούτυρο. Η χρήση τους έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε τέτοιες περιπτώσεις

Καλαμπόκια

Για καλαμπόκια μεγάλης διάρκειας, ο γαλακτώδης χυμός από πράσινα σύκα βοηθά στο να μαλακώσουν. Το γάλα έχει ήπια νεκρωτική δράση

Προφυλάξεις

Τα σύκα πρέπει να πλένονται καλά πριν από τη χρήση. Η φλούδα του ξηρού καρπού είναι σκληρή, το εμποτισμένο σύκο χωνεύεται εύκολα. Είναι, ωστόσο, απαραίτητο να παίρνετε το νερό μαζί με τα φρούτα καθώς πολλά από τα θρεπτικά συστατικά βγαίνουν στο νερό.

Σημείωση:

Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο παρέχονται μόνο για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν τις συμβουλές που παρέχονται από τον δικό σας γιατρό ή άλλο επαγγελματία ιατρό. Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε ιατρικό πρόβλημα, επικοινωνήστε αμέσως με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *