Οφέλη από αχλάδι

Τα οφέλη για την υγεία του κάκτου Nopal φραγκοσυκιάς

Πολλά άτομα διατηρούν έναν κάκτο φραγκοσυκιάς στα σπίτια ή τους κήπους τους για διακόσμηση. Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιείτε, ωστόσο, είναι ότι ο κάκτος φραγκόσυκου είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για την υγεία σας. Διαθέτει επίσης υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C. Αυτή είναι η βιταμίνη που είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Γνωστό και ως κάκτος nopal, το φραγκόσυκο είναι εγγενές στο Μεξικό και τα πάει καλύτερα σε ζεστά κλίματα.

Έλεγχος βάρους και διαβήτης

Αυτό το είδος κάκτου είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους διαβητικούς. Μια μελέτη του 2005 που διεξήχθη από ερευνητές στην Πόλη του Μεξικού έδειξε ότι ένας διαβητικός που ενσωματώνει τον κάκτο nopal στην καθημερινή του διατροφή μπορεί να περιμένει να δει τα επίπεδα γλυκόζης του να πέφτουν δραματικά. Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά στα μαξιλάρια του κάκτου εμποδίζουν το σώμα να απορροφήσει την περίσσεια ζάχαρης από άλλα τρόφιμα.

Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν αφορούν μόνο τους διαβητικούς. Τα άτομα που προσπαθούν ενεργά να χάσουν βάρος μπορούν επίσης να ωφεληθούν από τα χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης μπορούν να οδηγήσουν σε πιο οξεία πείνα που μπορεί, με τη σειρά του, να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Εκτός από τον έλεγχο της γλυκόζης, ο κάκτος είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα άτομα που καταναλώνουν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχουν την τάση να αισθάνονται χορτάτοι για πολύ περισσότερο χρόνο από εκείνους που τρώνε φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Έτσι, ο κάκτος μπορεί να είναι μια καλή διατροφική προσθήκη για όσους προσπαθούν να ελέγξουν το βάρος τους.

Το Πεπτικό Σύστημα

Ο κάκτος Nopal χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια από τους Ινδιάνους του Μεξικού ως συμπλήρωμα διατροφής για τη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος. Τα άτομα που ενσωματώνουν συμπληρώματα κάκτου nopal στη διατροφή τους μπορούν να αναμένουν ότι θα βιώσουν μεγαλύτερο βαθμό κανονικότητας στις κινήσεις του εντέρου τους. Ο κάκτος περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα αδιάλυτων ινών. Εξαιτίας αυτού, χρησιμεύει ως φυσικό καθαριστικό του παχέος εντέρου και απαλλάσσει το σώμα από τις ακαθαρσίες που βρίσκονται μέσα στο παχύ έντερο που μπορούν να επηρεάσουν την πεπτική υγεία του σώματος.

Για όσους έχουν αγωνιστεί με παγκρεατίτιδα στο παρελθόν, ο κάκτος nopal μπορεί να προσφέρει μια νόστιμη λύση σε ένα επώδυνο πρόβλημα. Οι ίδιες αδιάλυτες ίνες που χρησιμεύουν ως καθαριστικά του παχέος εντέρου απορροφούν επίσης την περίσσεια χολής που εκκρίνεται από το πάγκρεας. Η περίσσεια χολής που δεν απορροφάται αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη και μπορεί να οδηγήσει σε πέτρες στη χολή. Οι πέτρες στη χολή μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω επεισόδια παγκρεατίτιδας σε χρόνιους πάσχοντες.

Πώς να πάρετε το φραγκόσυκο

Ο κάκτος Nopal μπορεί να καταναλωθεί ωμός ή μαγειρεμένος. Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα γενναίοι, μπορείτε να καλλιεργήσετε έναν κάκτο στο σπίτι και να αφαιρέσετε προσεκτικά τις βελόνες από τα μαξιλαράκια του πριν ψήσετε τα μαξιλάρια ή τα ψιλοκόψετε σε σαλάτα. Για πολλά άτομα, ωστόσο, η εργασία που απαιτείται για την προετοιμασία ενός πιάτου με τον κάκτο αποδεικνύεται υπερβολική προσπάθεια. Εάν θέλετε να απολαύσετε τα οφέλη για την υγεία χωρίς τον κίνδυνο να δαγκώσετε μια από τις αιχμηρές βελόνες του, μπορείτε να αγοράσετε φυτικά συμπληρώματα σε μορφή χαπιού. Αυτά τα συμπληρώματα περιέχουν σκόνη κάκτου που σας παρέχει παρόμοια οφέλη για την υγεία με το να τρώτε τον κάκτο στη φυσική του μορφή. Επιπλέον, τώρα μπορείτε επίσης να αγοράσετε συμπληρώματα σε μορφή υγρού ή χυμού. Υπάρχουν μερικές εταιρείες που προσφέρουν χυμό ή συγκέντρωση που περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στον κάκτο nopal φραγκόσυκο. Και, αν τυχαίνει να ζείτε στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, ίσως μπορείτε επίσης να αγοράσετε τον κάκτο που έχετε ήδη ετοιμάσει στο τοπικό παντοπωλείο σας.

Η σύγχρονη έρευνα δείχνει ότι ο κάκτος nopal μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, να μειώσει τη φλεγμονή, να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας και να αποτρέψει την επιδείνωση των νεύρων. Λίγα λαχανικά μπορούν να υπερηφανεύονται για αυτό το ευρύ ρεπερτόριο πλεονεκτημάτων για την υγεία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Εάν ανησυχείτε για την υγεία ή το βάρος σας, σκεφτείτε να πάρετε κάποια συμπληρώματα ή να καλλιεργήσετε έναν από αυτούς τους ευέλικτους κάκτους στον κήπο σας. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι, εκτός από τα οφέλη για την υγεία, απλώς αγαπάτε τη γεύση.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *