Οφέλη από αχλάδι

Τα οφέλη της όρασης των σταφυλιών για καλύτερη όραση

Όταν πρόκειται να ακολουθήσετε μια δίαιτα για τη βελτίωση της όρασης, δεν χρειάζεται να περιορίσετε τη διατροφή σας σε παραδοσιακές τροφές για τα μάτια, όπως τα καρότα, το μπρόκολο και το σπανάκι. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να ικανοποιήσετε τη γεύση σας και να βελτιώσετε την όρασή σας ταυτόχρονα τρώγοντας γλυκά και δροσιστικά σταφύλια. Επομένως, εάν θέλετε ένα διάλειμμα από τα βαρετά παραδοσιακά φαγητά για καλύτερη όραση και θα προτιμούσατε μια νόστιμη αλλά πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για να βελτιώσετε την όρασή σας, ορίστε μερικοί λόγοι για να κάνετε τα σταφύλια τακτικό μέρος της διατροφής σας:

Όχι μόνο τα σταφύλια είναι ένα φρούτο με λίγες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά, αλλά σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, τα σταφύλια είναι καλά για την προστασία της υγείας των ματιών σας λόγω του γεγονότος ότι μπορούν να αποτρέψουν την τύφλωση αργότερα στη ζωή.

Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική έρευνα αποκάλυψε ότι τα σταφύλια προστατεύουν τα κύτταρα των ματιών από μια επιβλαβή διαδικασία που επηρεάζει αρνητικά την υγεία των ματιών που ονομάζεται οξειδωτικό στρες. Ως οξειδωτικό στρες ορίζεται η ανάπτυξη επιβλαβών ελεύθερων ριζών που οδηγούν στην καταστροφή ή διάσπαση των υγιών κυττάρων των ματιών στον αμφιβληστροειδή.

Αυτή η ερευνητική μελέτη αποκάλυψε ότι τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά στα σταφύλια βοηθούν στην προστασία του αμφιβληστροειδούς από αυτές τις βλαβερές ενώσεις, προστατεύοντας έτσι την υγεία των ματιών. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης είναι εκτεταμένα όσον αφορά τις δυνατότητες υγείας της όρασης των σταφυλιών. Ο αμφιβληστροειδής αποτελείται από κύτταρα που ανταποκρίνονται στο φως που ονομάζονται φωτοϋποδοχείς. Αυτοί οι φωτοϋποδοχείς είναι υπεύθυνοι για τις λειτουργίες της όρασης όπως η αντίληψη των χρωμάτων και η οπτική οξύτητα (οξεία όραση). Η διατήρηση της υγείας του αμφιβληστροειδούς μπορεί να αποτρέψει προβλήματα όρασης που σχετίζονται με τύφλωση αργότερα στη ζωή. Η διαταραχή της λειτουργίας του αμφιβληστροειδούς είναι μια από τις αιτίες απώλειας όρασης και τύφλωσης. Ωστόσο, τα αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά στα σταφύλια, εάν τρώγονται τακτικά, μπορούν να αποτρέψουν αυτό το πρόβλημα στα μάτια.

Διεξήχθη μια ερευνητική μελέτη για τον προσδιορισμό των θετικών επιδράσεων στην υγεία των σταφυλιών στην υγεία της όρασης των ποντικών παρουσία υψηλού οξειδωτικού στρες. Δύο ομάδες ποντικών συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη. Η πρώτη ομάδα περιελάμβανε ποντίκια που τρέφονταν με δίαιτα πλούσια σε σταφύλια. Ενώ η δεύτερη ομάδα περιελάμβανε ποντίκια που τρέφονταν με μια δίαιτα που δεν αποτελούνταν από σταφύλια, αλλά μια δίαιτα που είχε ισοδύναμη ποσότητα ζάχαρης με τη δίαιτα, η πρώτη ομάδα ποντικών τράφηκε.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι τα ποντίκια που έλαβαν μια δίαιτα εμπλουτισμένη με σταφύλι βελτίωσαν σημαντικά την υγεία του αμφιβληστροειδούς τους. Ακόμη και με την παρουσία υψηλού οξειδωτικού στρες, τα ποντίκια που έλαβαν μια διατροφή πλούσια σε σταφύλια διατήρησαν την υγεία των φωτοϋποδοχέων τους και το πάχος του αμφιβληστροειδούς τους βελτιώθηκε. Το αντίθετο ίσχυε για τα ποντίκια χωρίς σταφύλι δίαιτα. Σε αυτή την περίπτωση, η υγεία του αμφιβληστροειδούς αυτών των ποντικών επιδεινώθηκε σημαντικά. Ο αμφιβληστροειδής τους ήταν κατεστραμμένος, υπήρχαν τρύπες και βλάβες σε αυτό το μέρος των ματιών τους. Επιπλέον, υπήρξε μείωση κατά 40% στο πάχος των αμφιβληστροειδών τους.

Αυτή η ερευνητική μελέτη έγινε με αιχμή του δόρατος η Dr.Abigail Hackam. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον Δρ. Hackam σχετικά με τα ευρήματα αυτής της ερευνητικής μελέτης: “Αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ συναρπαστικά και βασίζονται στα αυξανόμενα στοιχεία που υποδηλώνουν ένα πολύ πραγματικό όφελος για την κατανάλωση σταφυλιού και την υγεία των ματιών.”

Τα σταφύλια δεν είναι μόνο χαμηλά σε θερμίδες, αλλά είναι γλυκά και δροσιστικά φρούτα που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή για να βελτιώσετε την υγεία της όρασής σας. Η πρωτοποριακή έρευνα επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός. Τελικά, αυτοί είναι καλοί λόγοι για να κάνετε τα σταφύλια τα αγαπημένα σας σνακ για καλύτερη όραση και υγιέστερη όραση για μια ζωή.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *