Οφέλη από αχλάδι

Τα οφέλη του ψησίματος των τροφίμων

Το ψήσιμο είναι μια πολύ εύκολη και βασική τεχνική μαγειρέματος. Πολλοί μάγειρες χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να μαγειρεύουν τα κρέατά τους την περίοδο των γιορτών. Το φαγητό που μαγειρεύεται με αυτόν τον τρόπο είναι ελκυστικό στην εμφάνιση, νόστιμο και υγιεινό. Το ψήσιμο δεν χρησιμοποιεί πολύ λίπος ή λάδι, γεγονός που μειώνει την περιεκτικότητα του φαγητού σε λιπαρά και θερμίδες.

Το ψήσιμο είναι παρόμοιο με το ψήσιμο, αλλά το ψήσιμο γίνεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Το ψήσιμο χρησιμοποιεί την ξηρή θερμότητα ενός φούρνου για το μαγείρεμα του φαγητού, είτε είναι ανοιχτή φλόγα, φούρνος είτε άλλη πηγή θερμότητας. Για το ψήσιμο, το φαγητό τοποθετείται σε μια σχάρα, σε ένα τηγάνι ψησίματος ή, για να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη εφαρμογή της θερμότητας, μπορεί να περιστραφεί σε σούβλα ή ψησταριά. Κατά το ψήσιμο στο φούρνο, όλες οι πλευρές ψήνονται ομοιόμορφα, επειδή ο ζεστός αέρας κυκλοφορεί γύρω από το κρέας.

Τα τρόφιμα θα μπορούσαν να καβουρδιστούν με τρεις τρόπους. Η πρώτη μέθοδος είναι το μαγείρεμα του φαγητού σε φούρνο χαμηλής θερμοκρασίας, 200 βαθμούς Φαρενάιτ έως 325 βαθμούς Φαρενάιτ. Αυτή η θερμοκρασία είναι καλύτερη όταν μαγειρεύετε με μεγάλα κομμάτια κρέατος, γαλοπούλας και ολόκληρα κοτόπουλα. Αυτό είναι γνωστό ως αργό ψήσιμο. Δεύτερον, το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, το οποίο είναι ευεργετικό εάν η κοπή είναι αρκετά μικρή ώστε να τελειώσει το μαγείρεμα πριν βγουν οι χυμοί. Τρίτον, η μέθοδος συνδυασμού χρησιμοποιεί υψηλή θερμοκρασία είτε στην αρχή είτε στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος, με το μεγαλύτερο μέρος του μαγειρέματος σε χαμηλή θερμοκρασία. Αυτή η μέθοδος δίνει στο χρυσοκαφέ χρώμα, υφή και κρούστα διατηρώντας επίσης περισσότερη υγρασία από το απλό μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία. Και στις δύο περιπτώσεις, το κρέας αφαιρείται γενικά από τη φωτιά πριν τελειώσει το μαγείρεμα και αφήνεται να καθίσει για λίγα λεπτά, ενώ το εσωτερικό ψηθεί περισσότερο από την υπολειπόμενη θερμότητα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τα κρέατα και τα λαχανικά αλείφονται συχνά στην επιφάνεια με βούτυρο, λαρδί ή λάδι, για να μειωθεί η απώλεια υγρασίας από την εξάτμιση.

Το ψήσιμο είναι μια καλή μέθοδος μαγειρέματος για μεγάλα, τρυφερά κομμάτια βοείου ή αρνιού, πουλερικών, ψαριών και των περισσότερων λαχανικών. Κάποιος μπορεί επίσης να ψήσει σφιχτά τρόφιμα, όπως μήλα, αχλάδια και ντομάτες.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *