Οφέλη από αχλάδι

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Space Saver Stairs

Οι σκάλες εξοικονόμησης χώρου γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Γνωστές και ως εναλλασσόμενες σκάλες πέλματος, σκάλες σοφίτας ή σκάλες με κουπί, μπορούν να παρέχουν έναν βολικό τρόπο για να φτάσετε σε μια σοφίτα ή στο υπόγειο όπου μια τυπική σκάλα δεν θα χωρούσε.

Οι σκάλες είναι τόσο συμπαγείς επειδή έχουν σχεδιαστεί με εναλλακτικά σκαλοπάτια, μειώνοντας ουσιαστικά στο μισό τον αριθμό των απαιτούμενων βημάτων – έτσι το συνολικό αποτύπωμα της σκάλας είναι πολύ μικρότερο από τις κανονικές σκάλες. Μπορούν, ωστόσο, να χρειαστούν λίγη εξοικείωση. Λοιπόν, αξίζει να έχετε τις σκάλες εξοικονόμησης χώρου; Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες και τις χειρότερες πτυχές τους.

Πλεονεκτήματα των σκαλοπατιών εξοικονόμησης χώρου

Ευκολία – Όποιος έχει παλέψει ποτέ με πτυσσόμενα σκαλοπάτια σοφίτας θα εκτιμήσει ότι μπορεί απλά να ανέβει μια σειρά από μόνιμες σκάλες όταν χρειάζεται κάτι από τη σοφίτα.

Ασφάλεια – Ως σταθερή κατασκευή, οι σκάλες εξοικονόμησης χώρου είναι πολύ πιο ανθεκτικές από οποιαδήποτε σκάλα. Τούτου λεχθέντος, ο σχεδιασμός πρέπει να είναι σωστός. Καθώς κάθε βήμα καταπονείται περισσότερο από τη μέση σκάλα (λόγω του απότομου βήματος), τα πατήματα θα πρέπει ιδανικά να έχουν πάχος τουλάχιστον 32 mm και να είναι κατασκευασμένα από ισχυρή ξυλεία όπως δρυς ή τέφρα. Το πεύκο και παρόμοια μαλακά ξύλα ενδέχεται να ραγίσουν, επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Οι αντιολισθητικές επιφάνειες για τα πέλματα είναι απαραίτητες. Θα χρειαστείτε επίσης μια στιβαρή κουπαστή, κατά προτίμηση και στις δύο πλευρές. Εφόσον πληρούνται όλες αυτές οι προϋποθέσεις, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για την ασφάλεια.

Στυλ – Αυτές οι σκάλες διατίθενται σε μεγάλη γκάμα σχεδίων και υλικών, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ένα που ταιριάζει στον χαρακτήρα και τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Τα κομμένα σκαλιά θεωρούνται από πολλούς ως ένα ελκυστικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό – και μπορείτε ακόμη και να τα βάψετε ή να τα βάψετε σε διαφορετικά χρώματα για επιπλέον αποτέλεσμα.

Κόστος – Καθώς υπάρχουν λιγότερα σκαλοπάτια σε σκάλες εξοικονόμησης χώρου, σχεδόν πάντα κοστίζουν λιγότερο από τις τυπικές σκάλες, γεγονός που τις καθιστά μια οικονομική επιλογή για ιδιοκτήτες σπιτιών με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Μειονεκτήματα των σκαλοπατιών εξοικονόμησης χώρου

Περιορισμένη χρήση – Αυτοί οι τύποι σκαλοπατιών δεν προορίζονται για χρήση ως κύρια σκάλα, αλλά είναι κατάλληλοι μόνο για πρόσβαση σε μονόκλινο δωμάτιο, όπως σοφίτα ή κελάρι.

Ασυνήθιστο σχέδιο – Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αντιμετωπίσετε την εναλλακτική διάταξη του πέλματος, καθώς τοποθετείτε μόνο ένα πόδι σε κάθε σκαλοπάτι. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο να ξεκινήσουν με το αριστερό τους πόδι και όχι με το δεξί, και το αντίστροφο. Πολλοί κατασκευαστές σκαλοπατιών είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ατομικές προτιμήσεις και να κανονίσουν τα βήματα ανάλογα.

Πίσσα – Προφανώς, αυτές οι σκάλες πρέπει να είναι πιο απότομες από τις τυπικές σκάλες, διαφορετικά δεν θα είχαν μειωμένο αποτύπωμα. Αυτό τους κάνει λίγο πιο δύσκολο να ανέβουν από τις κανονικές σκάλες, γι’ αυτό και οι ισχυρές κουπαστές είναι ιδιαίτερα σημαντικές με αυτόν τον τύπο σχεδίασης.

Τι γίνεται με τους οικοδομικούς κανονισμούς;

Οι νομικές απαιτήσεις συχνά ερμηνεύονται διαφορετικά ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, γι’ αυτό ελέγχετε πάντα με τον τοπικό υπεύθυνο ελέγχου κτιρίων πριν παραγγείλετε μια σκάλα. Τα κύρια σημεία που πρέπει να θυμάστε είναι: Οι σκάλες πρέπει να οδηγούν μόνο σε ένα δωμάτιο. δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κύρια σκάλα. Πρέπει να είναι ίσια. Πρέπει να τοποθετήσετε μια κουπαστή όπου η πτώση είναι μεγαλύτερη από 60 cm. το μέγιστο επιτρεπόμενο βήμα (απότομο) είναι 42 μοίρες. και πρέπει να επιτρέψετε ελάχιστο χώρο κεφαλής 1,9μ.

Εν κατακλείδι…

Οι σκάλες εξοικονόμησης χώρου μπορεί να είναι μια κομψή και πρακτική επιλογή, αλλά πρέπει πρώτα να κάνετε την εργασία σας προσεκτικά. Μετρήστε προσεκτικά για να ελέγξετε ότι έχετε αρκετό χώρο, μιλήστε με σχεδιαστές σκαλοπατιών και συμβουλευτείτε τον τοπικό υπεύθυνο ελέγχου κτιρίου πριν δεσμευτείτε για μια αγορά.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *