Συνταγές με αχλάδι

Τι είδους φαγητό τρώνε στη Γουιάνα;

Οι Γουιάνοι απολαμβάνουν μια ποικιλία από πιάτα σε τακτική βάση και όπως σε πολλές χώρες, το φαγητό λέει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της χώρας. Η Γουιάνα είναι η μόνη αγγλόφωνη χώρα στη Νότια Αμερική και είναι η πατρίδα των καταρρακτών Kaieteur, ενός από τους υψηλότερους καταρράκτες νερού στον κόσμο. Δεν λείπουν φιλικοί άνθρωποι σε αυτή τη χώρα και είναι επίσης πλούσια σε φυσική ομορφιά. Μερικά από τα τρόφιμα που τρώγονται εδώ είναι τα εξής.

Πιπεριέρα

Το Pepper Pot είναι το εθνικό πιάτο της χώρας και είναι ένα πιάτο που προέρχεται από τους Αμερικάνους ή τους ιθαγενείς της χώρας. Αυτό το γεύμα παρασκευάζεται συνήθως την παραμονή των Χριστουγέννων ή, τις πρώτες πρωινές ώρες την ημέρα των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια σερβίρεται για πρωινό το πρωί των Χριστουγέννων. Σερβίρεται με ψωμί, κατά προτίμηση σπιτικό ψωμί και ζεστό ή ζεστό «τσάι» σοκολάτας στον ατμό. Θα βουτούσατε ένα κομμάτι ψωμί στην πιπεριά και θα έτρωγατε και όταν κρατάτε το τελευταίο κομμάτι ψωμί στο χέρι, θα το χρησιμοποιούσατε για να απορροφήσετε κάθε σταγόνα από αυτό το νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο.

Μερικά από τα συστατικά αυτού του πιάτου είναι ουρά βοδιού, μοσχάρι, χοιρινό, καρυκεύματα και κασέρι. Το Cassareep είναι φτιαγμένο από ρίζα μανιόκας και είναι ένα μαύρο υγρό από κρότωνες που χρησιμοποιείται επίσης σε πολλά άλλα πιάτα εδώ.

Metegee

Το Metegee είναι ένα πιάτο όλα σε ένα, το οποίο φτιάχνεται με αλεσμένο και «κρέας». Η μανιόκα, το plantain, το eddoes και οι πατάτες είναι μερικές από τις προμήθειες που χρησιμοποιούνται και για το κρέας επιλέγεται αυγό, βοδινό, χοιρινό, κοτόπουλο ή ψάρι. Αφού ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε σταδιακά στην κατσαρόλα το αλεσμένο και μετά λίγο γάλα καρύδας, που βοηθάει στο να πήξει η «σάλτσα» σε αυτό το γεύμα. Φυσικά, αν το αυγό είναι το μόνο «κρέας» που χρησιμοποιείται, συνήθως προστίθεται τελευταίο.

Φρούτα

Σε αυτή τη χώρα των πολλών νερών, οι γονείς δεν χρειάζεται συνήθως να παλέψουν με τα παιδιά τους για να φάνε τους καρπούς τους. Στην πραγματικότητα, είναι το αντίστροφο. Πρέπει να τους πουν να σταματήσουν να τρώνε τόσο πολύ από αυτό. Υπάρχουν πολλά σπίτια που έχουν τουλάχιστον ένα οπωροφόρο δέντρο στις αυλές τους. Μπορεί να είναι ένα μάνγκο ή μια κερασιά, μια αχλαδιά ή ένα δέντρο tamarind, οι Γουιάνοι τρώνε επίσης γκίνπες, ανανά, μπανάνα και η λίστα συνεχίζεται.

Για να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα και να βρείτε πολλές συνταγές, το βιβλίο What’s Cooking in Guyana από το Carnegie School of Home Economics, είναι ένα καλό μέρος για να το ψάξετε.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *