Συνταγές με αχλάδι

Τι είναι η φάση εισαγωγής της δίαιτας Atkins και πώς λειτουργεί;

Το δημοφιλές πρόγραμμα δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων, η δίαιτα Atkins είναι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις: Επαγωγή, Συνεχής απώλεια βάρους (OWL), Προ-συντήρηση και Συντήρηση. Η πρώτη φάση, η Επαγωγή, είναι η πιο σκληρή, αλλά απαιτείται να κάνει το σώμα να αρχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που χρειάζεται για να είναι επιτυχής η δίαιτα Atkins.

Η φάση επαγωγής διαρκεί δύο εβδομάδες, αν και αν ανταποκρίνεστε καλά σε αυτήν και δεν δυσκολεύεστε, μπορείτε να συνεχίσετε για περισσότερο – ιδιαίτερα εάν έχετε πολλά κιλά να χάσετε – καθώς η απώλεια βάρους σε αυτή τη φάση είναι γενικά πιο δραματική παρά στη φάση OWL που ακολουθεί.

Κατά τη διάρκεια της επαγωγής, μπορείτε να λαμβάνετε μόνο 20 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα, και όλοι αυτοί πρέπει να προέρχονται από πράσινα λαχανικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φάτε καθόλου άλλους υδατάνθρακες. Η λίστα με τα επιτρεπόμενα τρόφιμα κατά τη διάρκεια της επαγωγής είναι (εκτός από αυτές τις περιορισμένες μερίδες πράσινων λαχανικών για να λάβετε τα 20 γραμμάρια υδατανθράκων) όλες τις πρωτεΐνες και τα λίπη. Μπορείτε να φάτε τα περισσότερα είδη κρέατος, ψαριών, οστρακόδερμων και αυγών και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο και τα περισσότερα είδη λαδιού στη μαγειρική. Μπορείτε επίσης να φάτε τυρί, αν και καθώς περιέχει μια μικρή ποσότητα υδατανθράκων, πρέπει να τον μετρήσετε στα 20 γραμμάρια για την ημέρα που θα το κάνετε.

Για τα ποτά, πρέπει να αποφεύγετε το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της επαγωγής (ακόμα και το αλκοόλ χωρίς υδατάνθρακες όπως η βότκα), επειδή το αλκοόλ είναι μια άλλη πηγή ενέργειας που θα χρησιμοποιήσει το σώμα πριν χρησιμοποιήσει λίπος και οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν την καφεΐνη, αν και μερικοί μπορούν ξεφύγετε με την κατανάλωση καφέ, τσαγιού ή Diet Coke χωρίς να επηρεάζει τη διατροφή. Το νερό είναι το προτιμώμενο ρόφημα, ωστόσο μπορείτε επίσης να έχετε καφέ χωρίς καφεΐνη και αναψυκτικά δίαιτας χωρίς ζάχαρη και αν θέλετε να γλυκάνετε οποιοδήποτε από τα ροφήματά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Splenda. η πραγματική ζάχαρη απαγορεύεται εντελώς.

Η Φάση Επαγωγής λειτουργεί με το να λιμοκτονεί το σώμα σας για υδατάνθρακες και έτσι περνά σε μια κατάσταση που ονομάζεται «καλοήθης κέτωση». Αυτό είναι όπου το σώμα σας μεταβαίνει από τη χρήση υδατανθράκων ως κύρια πηγή καυσίμου, στη χρήση λίπους – τόσο του λίπους που τρώτε όσο και του λίπους που αποθηκεύεται στο σώμα σας.

Το ανθρώπινο σώμα έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να τρέχει είτε με υδατάνθρακες είτε με λίπος (ή αλκοόλ, γι’ αυτό δεν μπορείτε να πάρετε καθόλου κατά τη διάρκεια της Επαγωγής), και μπορεί να διαχειριστεί υγιεινά οποιοδήποτε από αυτά. Η καλοήθης κέτωση είναι η κατάσταση όπου το σώμα σας χρησιμοποιεί λίπος ως πηγή καυσίμου αντί για υδατάνθρακες, και καθώς το κάνει αυτό, ένα υποπροϊόν που ονομάζεται κετόνες απελευθερώνεται στην αναπνοή σας και στα ούρα σας. Αυτός είναι ο λόγος που μερικοί άνθρωποι παρατηρούν την «ανάσα Άτκινς» με τους ανθρώπους να ακολουθούν το σχέδιο, η οποία μυρίζει γλυκά, σαν σταγόνες αχλαδιού. Για να ελέγξετε ότι η δίαιτα λειτουργεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ketostix, ένα προϊόν που χρησιμοποιείται συνήθως από διαβητικούς και διατίθεται από όλα τα φαρμακεία, για να ελέγξετε τα ούρα σας. Όσο πιο σκούρα απόχρωση του ροζ ή του μωβ μετατρέπεται η κετοστιξ, τόσο βαθύτερα βρίσκεστε σε κέτωση.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *