Συνταγές με αχλάδι

Τι είναι τα απλά παχύφυτα φρούτα;

Οι καρποί είναι οι ώριμες ωοθήκες των φυτών. Ένα λουλούδι ανθίζει, γονιμοποιείται και παράγονται σπόροι μέσα στην ωοθήκη. Ο ιστός που περιβάλλει την ωοθήκη ονομάζεται περικάρπιο και μπορεί να είναι βρώσιμος όπως συμβαίνει με τα μήλα ή σκληρός και ξηρός όπως συμβαίνει με τους ξηρούς καρπούς. Ένας απλός καρπός σημαίνει ότι ένα λουλούδι παράγει μια ωοθήκη που οδηγεί σε έναν καρπό. Τα παχύφυτα φρούτα έχουν βρώσιμη σάρκα που περιβάλλει τους σπόρους ή στην περίπτωση των πυρηνόκαρπων τον κουκούτσι. Τα ξηρά φρούτα όχι. Για παράδειγμα, ένα μήλο είναι ένα απλό παχύφυτο φρούτο. Τα φασόλια και τα μπιζέλια είναι απλά ξερά φρούτα. Τα σμέουρα έχουν ένα λουλούδι που οδηγεί σε πολλαπλές ωοθήκες. Είναι αδρανείς καρποί. Πολλαπλοί καρποί είναι το αποτέλεσμα των λουλουδιών που έχουν λιώσει. Οι ανανάδες είναι ένα παράδειγμα πολλαπλών φρούτων.

Drupes

Τα Drupes έχουν ένα βρώσιμο μέρος, συνήθως το σαρκώδες εσωτερικό και ένα μη βρώσιμο μέρος, το σκληρό κάλυμμα του σπόρου. Αυτό ονομάζεται μερικές φορές λάκκος ή πέτρα. Ανοίξτε το ροδάκινο και θα βρείτε τον λάκκο. Ανοίξτε το λάκκο περνώντας ένα μαχαίρι ανάμεσα στα δύο μισά και θα βρείτε τον σπόρο. Άλλα παραδείγματα απλών χυμωδών φρούτων είναι τα μάνγκο, τα κεράσια, τα δαμάσκηνα και οι ελιές. Τα περισσότερα φρούτα drupe είναι γλυκά και χρησιμοποιούνται φρέσκα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα. Ωστόσο, οι ελιές υποβάλλονται σε επεξεργασία πριν από τη συντήρηση. Οι πράσινες ελιές είναι ελιές που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει. Οι μαύρες ελιές είναι ώριμες ελιές.

Pomes

Οι πόμες έχουν μικρούς σπόρους στο εσωτερικό του καρπού. Οι σπόροι περιβάλλονται από το περικάρπιο. Όταν κόψετε ένα μήλο στη μέση, μπορείτε να δείτε τη μεμβράνη που περιβάλλει τον πυρήνα με τους σπόρους. Τα μήλα και τα αχλάδια είναι παραδείγματα απλών παχύφυτων φρούτων. Τα μήλα τρώγονται φρέσκα, επεξεργασμένα, κατεψυγμένα και αποτελούν σημαντική πηγή χυμού.

Εσπεριδοειδές

Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα λάιμ και τα γκρέιπφρουτ θεωρούνται φρούτα εσπεριδίου. Ένα δέρμα που μοιάζει με δέρμα περικλείει τη βρώσιμη σάρκα και τους σπόρους. Τα εσπεριδοειδή είναι ως επί το πλείστον μικρά σακιά με χυμό παρά μια σφιχτή σάρκα όπως ένα μήλο.

Μούρα

Μπορεί να σας εκπλήξει αν γνωρίζετε ότι όχι μόνο η ντομάτα είναι φρούτο, αλλά ταξινομείται ως μούρο. ένα μούρο είναι ένα πολτό φρούτο. Όλα είναι βρώσιμα. Οι ντομάτες έρχονται και σε άλλα χρώματα εκτός από το κόκκινο, όπως ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί, ιβουάρ, σοκολάτα και πράσινο όταν είναι ώριμες. Το μέγεθος κυμαίνεται από μικροσκοπικά φρούτα σε μέγεθος σταφυλιού έως γίγαντες που ζυγίζουν πολλά κιλά. Άλλα μούρα περιλαμβάνουν βατόμουρα, σταφύλια και σαμπούκους, σταφίδες και φραγκοστάφυλα.

Φρούτα ταξινομημένα ως λαχανικά

Πολλά από αυτά που οι μάγειρες ταξινομούν ως λαχανικά είναι στην πραγματικότητα φρούτα. Τα απλά χυμώδη λαχανικά περιλαμβάνουν τα αγγούρια, το καλοκαιρινό σκουός, το χειμωνιάτικο σκουός και τις κολοκύθες. Το σκληρό περίβλημα, ή δέρμα, που περιβάλλει τη σάρκα είναι το περικάρπιο.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *