Οφέλη από αχλάδι

Το αβοκάντο και η δίαιτα Candida

Τα αβοκάντο που αντιμετωπίζονται συνήθως ως λαχανικό, είναι στην πραγματικότητα τροπικά φρούτα, που πιστεύεται ότι προέρχονται από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Τα αβοκάντο έχουν σχήμα αχλαδιού, με πράσινο ή καφέ δέρμα που μπορεί να είναι είτε λείο είτε τραχύ. Το εσωτερικό ενός αβοκάντο περιέχει μια κιτρινωπή γλοιώδη σάρκα που συχνά περιγράφεται ως πλούσια και βουτυρώδης. Οι περισσότεροι άνθρωποι συναντούν πρώτα αβοκάντο σε γκουακαμόλε, ένα μεξικάνικο ντιπ στο οποίο τα αβοκάντο είναι τα κύρια συστατικά, αλλά θα δείτε επίσης αβοκάντο πεταμένα σε μια ποικιλία από σαλάτες. Τα καλά νέα για τα αβοκάντο είναι ότι όχι μόνο έχουν καλή γεύση αλλά κάνουν καλό και για εσάς. Τα αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, διαιτητικών ινών, βιταμίνης Β6, βιταμίνης C, φυλλικού οξέος, χαλκού και καλίου. Επιπλέον, το αβοκάντο περιέχει υψηλό επίπεδο μονοακόρεστων λιπαρών, ειδικά ελαϊκού οξέος, το οποίο η έρευνα δείχνει ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Ευτυχώς, τα αβοκάντο επιτρέπονται στη δίαιτα candida. Η δίαιτα candida είναι μια δίαιτα που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ισορροπία στη μικροχλωρίδα του εντερικού συστήματος μειώνοντας ή εξαλείφοντας σημαντικά την υπερανάπτυξη του Candida albicans. Η Candida albicans είναι ένας τυπικά καλοήθης τύπος ζύμης που βρίσκεται στο εντερικό σύστημα και ιδανικά θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με «φιλικά» βακτήρια για να διατηρήσει το σώμα υγιές. Δυστυχώς, οι κακές συνήθειες που είναι κοινές στον σύγχρονο τρόπο ζωής μας συχνά διαταράσσουν αυτή τη λεπτή εσωτερική ισορροπία και είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν. Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών, από του στόματος αντισυλληπτικών, δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα/ζάχαρα τρόφιμα και το άγχος συμβάλλουν στην πρόκληση αυτής της εσωτερικής ανισορροπίας. Όταν το εντερικό σύστημα δεν είναι σε ισορροπία μπορεί να αναπτυχθεί κακή υγεία και πολλοί να εμφανίσουν συμπτώματα σε ολόκληρο το σώμα. Η δίαιτα candida εξαλείφει πολλές τροφές που τροφοδοτούν την Candida albicans, αλλά αυτές είναι οι τροφές που συνηθίζουμε να τρώμε. Μπορεί ακόμη και να λαχταράμε αυτά τα τρόφιμα, αλλά μπορούμε να μάθουμε να απολαμβάνουμε νέες τροφές που επιτρέπονται στη δίαιτα candida και να μάθουμε ποιες τροφές μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας στο εντερικό μας σύστημα.

Τα αβοκάντο δεν είναι μόνο ένα από αυτά τα τρόφιμα που θα μάθετε να απολαμβάνετε στη δίαιτα candida, αλλά θα διαπιστώσετε ότι μπορεί πραγματικά να παίξει άμεσο ρόλο στο να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το πρόβλημα με τη μαγιά. Εκτός από το υψηλό επίπεδο απαραίτητων βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που παρέχει, το αβοκάντο έχει και αντιμυκητιακές ιδιότητες λόγω των υψηλών επιπέδων ελαϊκού οξέος. Αυτό σημαίνει ότι θα προσφέρει σε όσους κάνουν δίαιτα candida άμεσα οφέλη για την καταπολέμηση της ζύμης.

Εάν δεν συνηθίζετε να τρώτε αβοκάντο, μην ανησυχείτε. Η έναρξη της δίαιτας candida σημαίνει την εξερεύνηση νέων τροφών έξω από τα κουτιά και τα κουτάκια που έχουμε συνηθίσει. Το να μάθετε πώς να διαλέγετε ένα ώριμο αβοκάντο θα είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση. Ένα ώριμο αβοκάντο θα είναι ελαφρώς μαλακό, αλλά όχι μελανιασμένο ή βαθουλωμένο. Μπορείτε να αγοράσετε σταθερά και να τα ωριμάσετε στο σπίτι, αλλά προτιμώ να μην το κάνω αυτό, καθώς συνήθως τα ξεχνάω και τα αφήνω να χαλάσουν. Τα αβοκάντο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη δίαιτα candida και μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα. Εάν δεν έχετε ακόμη εντάξει τα αβοκάντο στη δίαιτά σας candida, σας προτείνω να τα δοκιμάσετε αμέσως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαβίωση χωρίς μαγιά ακολουθώντας τη δίαιτα candida επισκεφτείτε το Yeast Free Living.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *