Οφέλη από αχλάδι

Τροφές που σας κάνουν να κάνετε κακά – Ένας τρόπος για να ανακουφίσετε τη δυσκοιλιότητα

Όταν έχετε δυσκοιλιότητα και αισθάνεστε άβολα, είναι φυσικό να αναζητάτε λύσεις. Μια προφανής προσέγγιση, η αλλαγή της διατροφής, έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ζούμε σε μια εποχή που τρώμε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη διατροφή μας προς το καλύτερο.

Το να βρείτε τις τροφές που σας κάνουν να κάνετε κακά είναι αρκετά απλό. Απλώς αλλάξτε τη διατροφή σας σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Επίσης, περιορίστε τα λιπαρά τρόφιμα, το τυρί, το γάλα και τα κρέατα.

Τι είναι οι ίνες;

Οι φυτικές ίνες είναι το μέρος του φυτού που εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να χωνέψουμε. Υπάρχουν δύο μορφές φυτικών ινών, οι διαλυτές και οι αδιάλυτες. Οι αδιάλυτες ίνες απορροφούν νερό και προσθέτουν όγκο στα κόπρανα στο παχύ έντερο. Η προσθήκη όγκου στα κόπρανα βοηθά στην αποβολή. Οι διαλυτές φυτικές ίνες σχηματίζουν ένα πήκτωμα με την προσκόλληση σε λιπαρά οξέα στο παχύ έντερο, δημιουργώντας ένα τζελ, που μαλακώνει τα κόπρανα. Αυτό βοηθά επίσης την αποβολή.

Πόσες φυτικές ίνες;

Για τους άνδρες κάτω των 50 ετών, είναι 38 g φυτικών ινών την ημέρα. για τις γυναίκες, είναι 25 ga ημέρα. Για τους άνδρες άνω των 50, είναι 30 ga ημέρα. για τις γυναίκες, είναι 21 ga ημέρα.

Μερικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες

Εδώ είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Οσπρια

Τα όσπρια, που περιλαμβάνουν φασόλια, μπιζέλια, φακές και σόγια είναι μια υπέροχη πηγή φυτικών ινών. Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα ναυτικά φασόλια παρέχει 19 γρ. Στο κάτω άκρο της ζυγαριάς, ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο βρώσιμο λοβό μπιζέλια παρέχει 5 γρ.

Φρούτα και μούρα

Τα φρούτα και τα μούρα είναι καλές επιλογές. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι παρέχει 6 g φυτικών ινών. το ίδιο και μισό φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα. Τα μούρα έχουν ένα ευρύ φάσμα περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει 3 γρ, ενώ ένα φλιτζάνι σαμπούκους 10 γρ.

Ολικής αλέσεως

Ως γνωστόν, τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν άφθονες φυτικές ίνες. Μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως περιέχει 2 g φυτικών ινών. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα μακαρόνια ολικής αλέσεως περιέχει 6 γρ. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι έχει 4 γρ.

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Οι ξηροί καρποί έχουν και πάλι πολλές φυτικές ίνες. Τα κάσιους έχουν 1 γραμμάριο φυτικών ινών ανά ουγγιά. Τα φιστίκια, τα βραζιλιάνικα καρύδια και τα καρύδια περιέχουν 2 g ανά ουγγιά. Τα αμύγδαλα έχουν 4 γραμμάρια ανά ουγγιά.

Λαχανικά

Δύο είδη λαχανικών είναι γεμάτα με φυτικές ίνες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα μέλη της οικογένειας brassica. Τα λαχανικά περιέχουν 5 g ανά φλιτζάνι μαγειρεμένου λαχανικού. Το σπανάκι παρέχει σε ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο λαχανικό 4 γρ.

Μέλη της οικογένειας brassica περιλαμβάνουν το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Τα λαχανάκια Βρυξελλών παρέχουν 6 g ανά φλιτζάνι μαγειρεμένο λαχανικό. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο μπρόκολο ή κουνουπίδι έχει 5 γρ. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο λάχανο προμήθειες 4 γρ. Και ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο λάχανο έχει 3 γρ.

Όπως μπορεί να φανεί, υπάρχουν πολλές επιλογές όταν επινοείται μια δίαιτα υψηλή σε φυτικές ίνες. Οι επιλογές δεν είναι βαρετές και είναι αρκετά νόστιμες.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *