Οφέλη από αχλάδι

Τρώγοντας κεράσια για να εμπλουτίσετε το αίμα και να ομορφύνετε το δέρμα

Ο σίδηρος είναι η πρώτη ύλη για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης. Για τις γυναίκες, ο σίδηρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έδειξε ότι περίπου το 50% των κοριτσιών, το 20% των ενήλικων γυναικών και το 40% των εγκύων υπέφεραν από σιδηροπενική αναιμία.

Τα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της αναιμίας. Η αναιμία καθορίζεται κυρίως από τα φυσικά χαρακτηριστικά. Τα έφηβα κορίτσια που βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης έχουν μεγάλη ζήτηση για σίδηρο. Εάν συνδυαστούν με τη μηνιαία περίοδο, έχουν την τάση να υποφέρουν από σιδηροπενική αναιμία. Οι έγκυες γυναίκες και οι γυναίκες στην περίοδο του θηλασμού πρέπει να παρέχουν θρεπτικά συστατικά στο έμβρυο ή το βρέφος, επομένως η ζήτηση τους για σίδηρο είναι επίσης υψηλή.

Για τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, η γαστρεντερική απορρόφηση και η αιμοποιητική τους λειτουργία εξασθενούν με την αύξηση της ηλικίας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία. Δεύτερον, πολλές γυναίκες διστάζουν να φάνε κρέας, με αποτέλεσμα να μην ισορροπούν τη διατροφή τους. Και αυτός είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος για έλλειψη σιδήρου. Επομένως, η τακτική κατανάλωση κερασιών όχι μόνο μπορεί να ανακουφίσει την αναιμία, αλλά και να θεραπεύσει μια σειρά από γυναικολογικές παθήσεις που προκαλούνται από αναιμία.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, τα κεράσια έχουν μεγάλες φαρμακευτικές αξίες. Κάθε μέρος ενός κερασιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο. Και ο φρέσκος καρπός του έχει τις λειτουργίες της εφίδρωσης, ωφελώντας τη ζωτική ενέργεια, διασκορπίζει τον παθογόνο άνεμο και προάγει την έκρηξη. Εξάλλου, τα κεράσια είναι κατάλληλα για διαιτοθεραπεία για την αντιμετώπιση του μουδιάσματος των άκρων και του ρευματικού οσφυϊκού πόνου.

Όταν αγοράζουμε κεράσια, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε κεράσια με μίσχους. Επιπλέον, το λεπτό χρώμα και το παχύ peeling είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να προσέξουμε. Αν έχουν μείνει κεράσια, καλύτερα να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο και η καλύτερη θερμοκρασία είναι περίπου ένα κάτω από το μηδέν.

Το κεράσι είναι ένα είδος μούρου και μπορεί εύκολα να καταστραφεί, επομένως πρέπει να χειριζόμαστε τα κεράσια απαλά. Επιπλέον, αν και τα κεράσια είναι νόστιμα, δεν πρέπει να τρώμε πολύ γιατί υπάρχει μια ορισμένη ποσότητα κυανογενών γλυκοσιδών στα κεράσια, που μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από σίδηρο ή δηλητηρίαση από κυάνιο εάν τρώμε πάρα πολλά κεράσια.

Τα κεράσια είναι θρεπτικά και η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ζάχαρη, φώσφορο, καροτίνη, βιταμίνη C σε ένα κεράσι είναι υψηλότερη από αυτή του μήλου και του αχλαδιού. Εάν είναι δυνατόν, μπορούμε να εφαρμόσουμε χυμό κερασιού στο πρόσωπο, που είναι ένας καλός τρόπος να μας βοηθήσει να εξαλείψουμε τις ρυτίδες και τις φακίδες. Επιπλέον, τα κεράσια μπορούν να κάνουν το δέρμα να γίνει ρόδινο και ανοιχτό.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *