Οφέλη από αχλάδι

7 Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μήλων πλούσιων σε φυτοθρεπτικά συστατικά – Προστατέψτε την καρδιά, τα κύτταρα, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο και τα οστά

Τα μήλα είναι ένα από τα βασικά φρούτα. Δηλαδή είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμα και συνήθως δεν τα θεωρούμε εξωτικά με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσαμε να πούμε ένα μάνγκο ή ένα λίτσι. Τα μήλα είναι ένα μοναδικό φρούτο. Ο συνδυασμός των συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα μήλα συνεργάζονται δημιουργώντας κάτι που δεν μπορεί να αναπαραχθεί.

 

Τα μήλα έχουν πολύ υψηλό επίπεδο φυτοθρεπτικών συστατικών που δρουν ως αντιοξειδωτικά. Επειδή αυτά βρίσκονται ως επί το πλείστον στο δέρμα ή κοντά στο δέρμα, είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να τρώτε το δέρμα του μήλου. Οι φυτικές ίνες στα μήλα είναι τόσο διαλυτές, πηκτίνη, όσο και αδιάλυτες, η κυτταρίνη. Εκτός από βιταμίνες και μέταλλα, τα μήλα περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία είναι ένα είδος φυτοθρεπτικών συστατικών.

 

Ένα από τα φλαβονοειδή στα μήλα είναι η κερσετίνη. Η κερσετίνη έχει κάνει αρκετές έρευνες για αυτό, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν ότι έχει πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ερευνητές στη Φινλανδία έκαναν μακροχρόνιες μελέτες για αυτό και διαπίστωσαν ότι η κερσετίνη, ιδιαίτερα όπως βρίσκεται στα μήλα, είναι το φλαβονοειδές με τις καλύτερες πιθανές δυνατότητες προαγωγής της υγείας.

 

Ακολουθούν επτά τομείς υγείας όπου τα μήλα έχουν αποδειχθεί χρήσιμα.

 

Υγεία της καρδιάς

  • Προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος λόγω των αντιοξειδωτικών παραγόντων στα μήλα.
  • Οι διαιτητικές ίνες βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης υπό έλεγχο. Η κατανάλωση δύο μήλων την ημέρα μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη έως και 16%.
  • Τα φλαβονοειδή βοηθούν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής και της συσσώρευσης των αιμοπεταλίων. Ρυθμίζουν επίσης την αρτηριακή πίεση και την παραγωγή λίπους στο ήπαρ. Βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και ακόμη και μετά την εμφάνιση καρδιακής νόσου, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Καρκίνος

 

Μελέτες μέχρι σήμερα έχουν δείξει ότι τα μήλα θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα. Άλλοι τύποι καρκίνου από τους οποίους τα μήλα έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην προστασία περιλαμβάνουν τον προστάτη, το μαστό και το παχύ έντερο. Υπάρχει ακόμη μια συνεχής έρευνα που γίνεται σε αυτά τα θέματα, αλλά η πιθανότητα τα μήλα να είναι προστατευτικά έναντι του καρκίνου είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

 

Άσθμα και υγεία των πνευμόνων

 

Τα μήλα θα μπορούσαν να έχουν την ικανότητα να υποστηρίζουν την υγεία των πνευμόνων. Τα ασθματικά παιδιά που έπιναν χυμό μήλου κάθε μέρα είχαν λιγότερο συριγμό από εκείνα που τον έπιναν μόνο μία φορά το μήνα.

 

Η ασθένεια Αλτσχάϊμερ

 

Το ότι τα μήλα μπορεί να προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από τη βλάβη που οδηγεί στη νόσο του Αλτσχάιμερ έχει αποδειχθεί σε μια μελέτη σε ποντίκια.

 

Διαχείριση Διαβήτη

Η πηκτίνη στα μήλα προμηθεύει το γαλακτουρονικό οξύ στο σώμα που μειώνει την ανάγκη για ινσουλίνη. Η κατανάλωση ενός μήλου ανάμεσα στα γεύματα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

 

Απώλεια βάρους

 

Μια μελέτη στη Βραζιλία διαπίστωσε ότι μεγαλύτερη απώλεια βάρους σημειώθηκε από όσους έκαναν δίαιτα όταν έτρωγαν τρία μήλα ή αχλάδια κάθε μέρα από εκείνους που έκαναν δίαιτα που δεν έτρωγαν τα φρούτα.

 

Προστασία των οστών

 

Ένα άλλο φλαβονοειδές στα μήλα που ονομάζεται phloridzin μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της οστικής πυκνότητας προστατεύοντας έτσι τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση από την οστεοπόρωση. Το βόριο, ένα μέταλλο που βρίσκεται στα μήλα είναι γνωστό για την ικανότητά του να ενδυναμώνει τα οστά.

 

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μήλων και όλα έχουν διαφορετικές ποσότητες διαφόρων θρεπτικών συστατικών. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε πολλές διαφορετικές ποικιλίες μήλων. Εκτός από την αύξηση της κατανάλωσης μήλων, μπορεί να δώσει μια ευρύτερη διατομή των διαφορετικών καταπληκτικών θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα μήλα.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *