Συνταγές με αχλάδι

You Say Merliton, I Say Mirliton – A Merliton by Any Other Name Tastes As Sweet!

Για όσους από εσάς δεν ζείτε ούτε στην Καλιφόρνια, στη Φλόριντα, στη Λουιζιάνα ή στη Λατινική Αμερική, μπορεί να μην είστε εξοικειωμένοι με ένα merliton. Ίσως τα ονόματα, chayote, αχλάδι λαχανικών, σκουός μάνγκο, cho-cho, xuxu ή christophene χτυπούν ένα κουδούνι. Όλοι αναφέρονται σε αυτό το ευέλικτο λαχανικό που μοιάζει με κολοκυθιά που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο και ονομάζεται με διάφορα ονόματα. Ιστορικά, ήταν η κύρια τροφή των Αζτέκων και των Μάγια.

Τι ακριβώς είναι ένα Merliton;

Το merilton είναι ένα βρώσιμο φυτό της οικογένειας Curcurbitaceae (κολοκύνθη) μαζί με πεπόνια, αγγούρια και σκουός. Καλλιεργείται σε αμπέλι. Μοιάζει με ένα ανοιχτό πράσινο μεγάλο αχλάδι, παρόμοιο σε χρώμα με ένα μήλο της Granny Smith. Το εσωτερικό είναι πιο ανοιχτό χρώμα με απαλό μεγάλο σπόρο.

Ένα merliton μπορεί να διορθωθεί με πολλούς τρόπους όπως μια γλυκοπατάτα. Μπορεί να γεμιστεί, να τηγανιστεί, να ψηθεί, να πολτοποιηθεί, να γίνει κρέμα, τουρσί και βουτυρωμένο. Η γέμιση κάνει μια υπέροχη πίτα κρέμας. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό και να σερβιριστεί κρύο σε σαλάτες. Φτιάχνει μια υπέροχη γευστική σούπα και οι τηγανίτες merliton είναι ένα δημοφιλές υποκατάστατο για τηγανίτες.

Πολλοί λένε ότι τα merlitons μπορούν να αντικατασταθούν για οποιαδήποτε συνταγή που απαιτεί σκουός. Αλλά θα πρόσθετα, για οποιαδήποτε συνταγή απαιτεί και γλυκοπατάτες.

Τα Merlitons είναι ένα λαχανικό με λίγες θερμίδες, μόνο 40 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Έχουν επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και καλή πηγή φυτικών ινών. Είναι πλούσια σε αμινοξέα και βιταμίνη C.

Πώς είναι η γεύση ενός Merliton;

Εχει ωραία γεύση! Ένα merliton έχει γεύση παρόμοια με το καλοκαιρινό σκουός, αλλά λίγο πιο γλυκό. Η εξωτερική υφή είναι μια διασταύρωση μεταξύ μιας πατάτας και ενός αγγουριού. Το εσωτερικό μοιάζει περισσότερο με μελιτζάνα. Το προτιμώ μαγειρεμένο, αλλά πολλοί το τρώνε ωμό ή τουρσί.

Ένα υπέροχο σνακ με λίγες θερμίδες είναι να το κόψετε σε λωρίδες και να το βράσετε. Μαρινάρετε με dressing σαλάτας χαμηλών λιπαρών στο ψυγείο. Οι λωρίδες κάνουν ένα υπέροχο σνακ όταν ψάχνετε για κάτι γρήγορο για τσιμπολόγημα.

Πού μπορώ να αγοράσω ένα και γιατί τα Merlitons είναι τόσο υπέροχα;

Αν και τα merlitons ήταν εγγενή στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, τώρα καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο. Μπορούν να βρεθούν σε εθνοτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Ασίας, της Ινδίας, των Φιλιππίνων, της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής. Μπορεί να βρεθούν στο «σούπερ» σούπερ μάρκετ της περιοχής σας, αλλά πιθανότατα δεν ονομάζονται merliton.

Τα Merlitons είναι υπέροχα επειδή έχουν τόσο ωραία γεύση και μπορούν να διορθωθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αλλά το καλύτερο από όλα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ γι ‘αυτούς. Ζω στο Τέξας και για μένα είναι τα μυστικά μου όπλα. Όταν θέλω να WOW τους φίλους μου με τη μαγειρική μου ικανότητα, μαγειρεύω ένα πιάτο με merlitons. Η σούπα μου Cajun merliton και γαρίδας έχει τους γείτονές μου να εκλιπαρούν για περισσότερα!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *